r
Nosalty Logó

Sonkás-aszalt paradicsomos csónakok

Évi néni
Sonkás-aszalt paradicsomos csónakok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A thang zong-hoz

A töltelékhez

355
Kalória
16.3g
Fehérje
58.7g
Szénhidrát
8g
Zsír
67.9g
Víz
59.1g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A thang zong-hoz

A töltelékhez

Összesen 355 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A thang zong-hoz

A töltelékhez

Összesen 2824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A thang zong-hoz

A töltelékhez

Összesen 216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25680.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    25131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 355 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205440.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    873 mg
  • Foszfor
    2756 mg
  • Nátrium
    201048 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    469.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    542.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    2769 micro
Összesen 2824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15772.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    15436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2537 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a thang zongot: a vizet elkeverjük a liszttel, és 1 percig forraljuk, míg besűrűsödik (mondjuk, mint egy krémsajt), majd kihűtjük. Jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben (de nem feltétele).
  2. A tejszínt meglangyosítjuk, a cukrot elkeverjük benne, és belemorzsoljuk az élesztőt, habosra futtatjuk.
  3. Kenyérsütőgépbe mérünk minden hozzávalót, és dagasztó programra kapcsolunk.
  4. A megkelt tésztát (mely selymes, fényes, lágy tészta) lisztezett deszkára borítjuk, nyolc részre osztjuk, cipócskákat formálunk belőlük.
  5. A cipókat kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. A kör két szemben lévő végét egymás felé hajtjuk, mintha borítékot hajtogatnánk, aztán 90 fokot fordítunk rajta, a másik két sarkát behajtjuk, és a tészta két végét összecsípjük kb. 4-5 cm hosszan.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a "csónakokat", és mindegyiket megtöltjük 1-1 szelet sonkával, 1-1 fél aszalt paradicsommal, 1-1 olajbogyóval.
  7. A tészta tetejét megkenjük egész felvert tojással, és 20-25 percig újra kelesztjük.
  8. A sütőt közben előmelegítjük 160 fokra hőlégkeverésen, és 20 perc alatt készre sütjük a süteményeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 1 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Először Helenánál olvastam ezt a technikát, majd utána olvastam többfelé. Ami kenyér, péksütemény és új számomra, az mind izgat. Rájöttem, hogy valószínűleg a pékek is így készítik a kelt tésztákat. Nagyon finom, lágy, laza szerkezetű tésztát kaptam. Másnap is finom, friss volt a sütemény. Valószínűleg sok ízesítésben elkészítem még ezt a finomságot. Melegen ajánlom Éva-Anyóca figyelmébe, aki bizton igen népszerű lesz gyermekei körében, ha ezt csomagolja nekik tízóraira.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek