Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-aszalt paradicsomos csónakok

Sonkás-aszalt paradicsomos csónakok
Sonkás-aszalt paradicsomos csónakok
36 perc / előkészület: 15 perc főzés: 1 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először Helenánál olvastam ezt a technikát, majd utána olvastam többfelé. Ami kenyér, péksütemény és új számomra, az mind izgat. Rájöttem, hogy valószínűleg a pékek is így készítik a kelt tésztákat. Nagyon finom, lágy, laza szerkezetű tésztát kaptam. Másnap is finom, friss volt a sütemény. Valószínűleg sok ízesítésben elkészítem még ezt a finomságot. Melegen ajánlom Éva-Anyóca figyelmébe, aki bizton igen népszerű lesz gyermekei körében, ha ezt csomagolja nekik tízóraira.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A thang zong-hoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a thang zongot: a vizet elkeverjük a liszttel, és 1 percig forraljuk, míg besűrűsödik (mondjuk, mint egy krémsajt), majd kihűtjük. Jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben (de nem feltétele).
  2. A tejszínt meglangyosítjuk, a cukrot elkeverjük benne, és belemorzsoljuk az élesztőt, habosra futtatjuk.
  3. Kenyérsütőgépbe mérünk minden hozzávalót, és dagasztó programra kapcsolunk.
  4. A megkelt tésztát (mely selymes, fényes, lágy tészta) lisztezett deszkára borítjuk, nyolc részre osztjuk, cipócskákat formálunk belőlük.
  5. A cipókat kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. A kör két szemben lévő végét egymás felé hajtjuk, mintha borítékot hajtogatnánk, aztán 90 fokot fordítunk rajta, a másik két sarkát behajtjuk, és a tészta két végét összecsípjük kb. 4-5 cm hosszan.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a "csónakokat", és mindegyiket megtöltjük 1-1 szelet sonkával, 1-1 fél aszalt paradicsommal, 1-1 olajbogyóval.
  7. A tészta tetejét megkenjük egész felvert tojással, és 20-25 percig újra kelesztjük.
  8. A sütőt közben előmelegítjük 160 fokra hőlégkeverésen, és 20 perc alatt készre sütjük a süteményeket. 
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 707
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Sonkás-aszalt paradicsomos csónakok thang zong technikával, sonkás-paradicsomos kelt csónakok, sós kelt tészta sonkával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-10-08 08:01

Naná. Gondolhatod, hogy ha napokig friss marad, nem kell mindennap sütnöm, akkor azt nem hagyom ki. Bár szívesen sütök, de így legalább másnapra, ha marad, a fiam megeszi. Tegnap így készítettem pizzát és elmondhatom, ma reggel ugyanolyan puha volt (blog).
Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-07 23:43

jol leirtad a csonakformat, Vasska; nagyon kis formasak! En is kiprobaltam a tang zhongot tegnap; pillekonnyu lett a teszta! irto erdekes volt vele dolgozni! majd irok Helenanak visszajelzest. Gondolom, most ennek a modszernek minden variaciojat kiprobalod! Kellemes kiserletezeseket kivanok, T :)

355
tönkölybúza liszt 50 dkg
cukor 3 ek
1.5 tk
tojás 1 db
főzőtejszín 2 dl
friss élesztő 2 dkg
víz 1.6 dl
finomliszt 4 dkg
pármai sonka 8 dkg
szárított paradicsom 8 db
olajbogyó 8 dkg
tojás 1 db