r
Nosalty Logó

Sonkába tekert hal tejszínes káposztával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sonkába tekert hal tejszínes káposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 982 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99656.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    98301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 982 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199313.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    196602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1244.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2376 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    969 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11286.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    11133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    280 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az ördöghalat a szürkés hártyától éles késsel megtisztítjuk, elvileg szálka már nincs rajta, de néhány azért akad, ezeket húzkodjuk ki!
  2. A pármai sonkát celofánra tesszük, erre illesztjük rá középre a halhúst, majd szorosan feltekerjük a fólia segítségével. A celofánt a csomag két végén szaloncukorszerűen összetekerjük, hogy a sonkába tekert hal felszínén megfeszüljön, s így hengerformát kapjunk. Legalább egy órára, de akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A répát és a zellert megpucoljuk, kis kockára vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, közepét kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  4. Nagy serpenyőben 50 g vajat olvasztunk, s ezen a répát és a zellert fedő alatt, közepes lángon 8 percig pároljuk, ekkor hozzáadjuk a káposztát, sózzuk-borsozzuk, újabb 8 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Fedő nélkül közepes lángon az egyveleget sűrítjük.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Sütőbe is rakható öntöttvas serpenyőben 50 g vajat és az olívaolajat felhevítjük, ebbe tesszük a fóliából óvatosan kicsomagolt sonkás halat, minden oldalát megpirítjuk, összesen 4 percig, majd 5 percre a 180 fokos sütőbe tesszük.
  6. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd 4 cm-es karikákra vágjuk, és a káposztával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 15388
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában nem használok tengeri halat, mivel Budapesttől messze a tenger, így csak fagyasztva juthatok halhúshoz (ritka szerencse kell ahhoz, hogy egy frissen beszerzett darab kerüljön az asztalra). A Nagycsarnokban viszont nagyon tetszik a sokféle halaspult a pincében, ezért úgy döntöttem, kipróbálok egyet a szakácskönyveimben mostanáig hanyagolt halas receptekből is. A Gordon Ramsay's Secrets c. könyvben találtam az alábbi receptet, és ahogy a séf a bevezetőben ígérte, az ördöghal húsa valóban rendkívül finom, omlós. Könnyű ebéd, gyorsan elkészül, és a sonka jó kiegészítőnek bizonyult. Ha volt is a húsnak eredetileg bármilyen kellemetlen halíze, azt a vékony, de intenzív ízű sonka magabiztosan kioltotta. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...