Ördöghal rizshalmon csípős szósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Rizs főzése
-
4g olívaolaj35 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
10g gyömbér8 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0 kcal
-
153g koktélparadicsom28 kcal
-
3g koriander1 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Szósz elkészítése
Hal sütése
Tálalás
Összesen
742
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Rizs főzése
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
20g gyömbér16 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
306g koktélparadicsom55 kcal
-
6g koriander1 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Szósz elkészítése
Hal sütése
Tálalás
Összesen
1485
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Rizs főzése
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
1.6g gyömbér1 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
24g koktélparadicsom4 kcal
-
0.5g koriander0 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
3.9g fehérbor3 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Szósz elkészítése
Hal sütése
Tálalás
Összesen
117
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3213.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 2376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 484.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 156 micro
-
β-karotin 990 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3937 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
742
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 75.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6427.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1108 mg
-
Nátrium 4752 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 969.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 491 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 311 micro
-
β-karotin 1981 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 7873 micro
-
Lut-zea 767 micro
Összesen
1485
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 618 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Rizs főzése
-
1 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
20 g gyömbér
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
18 db koktélparadicsom
-
2 ek koriander
-
2 ek petrezselyem
-
50 ml fehérbor
-
1 ek vaj
-
2 kávéskanál só
-
1 késhegynyi bors
Szósz elkészítése
Hal sütése
Tálalás
Elkészítés
Rizs főzése
- A barnarizst vízben megmossuk, és feltesszük főni forró vízben egy csipet sóval. Kb. fél óra alatt kész.
Szósz elkészítése
- A szószhoz előveszünk egy tapadásmentes wokot vagy serpenyőt.
- 1 ek olívaolajat melegítünk benne közepes lángon.
- Apró kockákra vágjuk a hagymát, és az olajban pároljuk.
- A gyömbért lekaparjuk, mint az újkrumplit, és apró darabokra vágjuk. A hagymára dobjuk.
- A fokhagymákat megtisztítjuk, és áttörjük. A hagymás gyömbérbe keverjük.
- A pirospaprikát is a hagymára szórjuk, és egy percig pároljuk, hogy az ízek kisüljenek.
- Negyedekre vágjuk a koktélparadicsomokat, és a hagymás keverékhez adjuk.
- A koriander és petrezselyem leveleket letépkedjük a szárról, és összeaprítjuk. Nem kell nagyon apróra darabolni, mert szépen mutat a zöld levéldarabka a piros paradicsomon.
- Beleöntjük a fehérbort és 1 ek vajat, és további 5 percig, alacsony lángon kevergetve főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
Hal sütése
- Az ördöghalat 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
- Egy másik serpenyőben 3 ek olívaolajat forrósítunk közepes lángon.
- 2 ek vajat is teszünk bele. Amikor a vaj elolvadt és sercegni kezd, beletehetjük a halszeleteket. 1 kk sót és késhegynyi borsot szórunk rá.
- Nagyon rövid ideig kell csak sütni: 3 perc oldalanként. Mire a hal húsa kicsit áttetsző helyett fehér színűre sül, az az oldal kész. Megfordítjuk. Ha biztosra akarunk menni, egy nagyobb darabot kettévágunk, és megnézzük, hogy teljesen átsült-e, vagyis fehér.
Tálalás
- A rizs felét leszűrjük, és a szűrőbe passzírozzuk kicsit. A tálra fordítjuk gyorsan, vagy a tálat a rizs fölé borítva átfordítjuk. Levesszük a szűrőt, és elegyengetjük a rizst.
- Körbe kanalazzuk a rizs körül a szósz felét.
- A halszeletek felét a rizsre helyezzük.
- Ugyanígy járunk el a második tállal is. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1397
- Feltöltés dátuma: 2015. január 02.
Ajánló
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és az ördöghal puha, réteges húsa - és az ára is - ünnepi alkalmakra illik. Tőkehallal is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Könnyű és ízletes, ünnepi alkalmakra vagy partikra ajánlom. A karácsony esti vacsoránk volt.