r
Nosalty Logó

Csirkemájjal rakott kel

labopetra
Csirkemájjal rakott kel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

705
Kalória
32.5g
Fehérje
69.3g
Szénhidrát
34g
Zsír
658g
Víz
490.3g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    658 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1075 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4234 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 705 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1315.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8743 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    508 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2150 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8467 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    3250 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 1408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a kelkáposztát, leszűrjük, majd darabokra vágjuk.
  2. A rizst sós vízben majdnem puhára főzzük.
  3. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk és 1 ek olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat és rövid ideig együtt pirítjuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a rizst.
  4. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, a kelt a rizses májjal lerétegezzük. A tetején egyenletesen eloszlatjuk a tejfölt, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy rakott kel variáció.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...