r
Nosalty Logó

Sokmagos reform kiflik kenyérsütőgéppel

Wendy
Sokmagos reform kiflik kenyérsütőgéppel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

812
Kalória
25.8g
Fehérje
105.1g
Szénhidrát
34g
Zsír
39.5g
Víz
171.1g
Koleszterin
11.3g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3248 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 812 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3508.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    420.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    648 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 3248 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk. (Az a jó, ha minden azonos hőmérsékletű, így jó ha a tojásokat, a tejet és a joghurtot már jó előre kivesszük a hűtőből.)
  2. A kenyérsütőgépbe beleöntjük a felolvasztott 50 g vajat. Hozzáütjük a két tojást, beleöntjük a tejet és a joghurtot (lehet nem görög joghurt,vagy tejföl is.)
  3. Rámérjük a mérleg segítségével a kétfajta lisztet. (nem kell a kettőt összekeverni előtte.) A liszt egyik sarkába egy kis mélyedésbe tesszük az élesztőt és mellé a cukrot. Vele átellenben a sót.
  4. A kenyérsütőgépet a dagasztó programjára állítjuk, és elkészítjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütő aljába beteszünk egy tűzálló lábost, vagy pléhdobozt, amibe beleöntünk 2-3 dl vizet (a gőz jót tesz a kelt tésztának).
  5. Ha letelt a program, kivesszük. Elég jól formázható, kissé rugalmas, nem ragadós tésztát kapunk, így nem is kell lisztezni a munkafelületet. A tésztát elfelezzük két részre. És két körlapot nyújtunk. A körlapokat nyolc részre vágjuk, majd a hosszabbik oldalánál fogva a kis háromszögeket feltekerjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket (16 db) lesz. Lekenjük egy tojássárgával, és megszórjuk a magokkal. 10 percig állni hagyjuk. Légkeveréssel, 180 fokon, 30 percig sütjük. Lehet hogy a vége felé, az utolsó 10 percben ajánlatos letakarni, hogy ne égjen meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gondoltam kipróbálom, ha a finomlisztet részben teljes kiőrlésűvel helyettesítem. Jó ötlet volt. Az eredény finom, ropogós és puha lett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...