r
Nosalty Logó

Sokáig puha csokis cookie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
RAW
Sokáig puha csokis cookie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 579 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5793 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 455 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 579 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    299.3 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4187.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    720.7 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1665 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 5793 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 455 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral.
  2. Keverjük bele a pudingport, és jól dolgozzuk össze. Fontos a pudinport por alakjában öntjük a sütikrémbe.
  3. Törjük bele a 2 egész tojást, és tegyük hozzá a vaníliát, ismét jól dolgozzuk össze.
  4. Adagoljuk hozzáa szódabikarbónát és a lisztet.
  5. Végül keverjük a csokit a tésztába.
  6. Kb. 4-5 cm széles kb. 1 cm vastag legyen.
  7. Sütőben 10-12 percigsütjük. Ha nagyobbakat csinálunk, akkor hosszabb sütési időt igényel.
  8. Mérettől függően 32-42 db süti készíthető a megadott mennyiségből. Légmentes dobozban akár 4 napig is puha marad.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 30663
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Ajánló

Süti rajongógnak és azoknak, akik a puha cookiet szeretik, nem a betonkeményet.:) Fagyival is nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ennek bizony hosszú a story-ja.:) Először is azt szeretném hozzá tenni, hogy nagyon könnyű összedolgozni a hozzávalókat. Nem csomósodik, gyors és egyszerű. Nem kell a megéget szélektől félni vagy a száraz aljától.  A gyermekeim imádják az ilyen kekszeket, de sajnos a legtöbb cookie nagyon hamar megkeményedik vagy nagyon puha lesz. Egy kedves hölgy hívta fel a figyelmemet a "puding titokra", amit itt szeretettel megszeretnék Veletek osztani. A pudingpor a titka a kívűl enyhén ropogós és belül tökéletesen omlós sütinek. Az illatáról ne is beszéljünk az valami fenséges. Nekem sajnos csak egy doboz vanília pudingom volt itthon, így csokissal helyetesíttem, ezért lett annyira csokis. Én nem ettem belőlele, de a gyerekek véleményét leírnám. 1. Nem beszélt csak habzsolta.... 2. Nagyon finom, szeretem, hogy belül olyan krémes csokis, de kívül nem esik szét, és megtartja a formáját. 3. A legfinomabb, nagyon jó, könnyű, puha belül, nem száraz, de kellemesen ropogós. 4. Nagyon finom volt, feltétlenül rakd fel, annyira puha és könnyű, belül a csoki tökéletesen elvegyült a tésztával. Nem esik szét, és mégsem száraz. Ennyi volt a beszámoló. :) Én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nekem a csoki egy kicsit soknak tűnt, de senki nem panaszkodott.

Hozzászólások

volfi

Olyan nincs, hogy túl sok a csoki a sütiben :)

RAW

:)) örülök,hogy tetszik kedves Volfi. Szép napot RAW

gabica0428

Szia! A f?z?s pudingpor miért nem jó?

RAW

Itt butaságok voltak így "kiradíroztam", hogy senkit meg ne tévesszen. RAW

RAW

Kedves Gabica! Tévedtem .....:) Sisi éppen most írta, hogy ? f?z?set rakott bele és úgy is nagyon finom volt. Üdv, RAW

gabica0428

:) Igen tudom hogy jó bele a f?z?s , mert mikor feltettem a kérdést én csak bevállaltam a f?z?st és tényleg finom volt! Persze aggódtam egy picit a válaszod miatt , mert mi van ha ez egy olyan recept amibe tényleg nem jó, de arra gondoltam , hogy sok sütibe írnak f?z?s pudingot , ezért csak nem lehet rossz. Nem bántam meg hogy merész voltam! :) Köszi a receptet!

RAW

Kedves Gabica! Nagyon örülök neki, igazán nem akartalak félrevezteni csak valahogy nem bízom a pudingokban:) Álltalában merészebb vagyok ha természetes alapanyagokról van szó azokban még nem csalódtam. Nagyon köszönöm a visszajelzést, további szép napot kívánok. Üdv, RAW

Törölt felhasználó

Tetszik! Hamarosan el fogom készíteni!

RAW

Köszönöm kedves Yolika. További szép napot. RAW

Sisi

Én f?z?set tettem bele azzal is nagyon finom volt:) Most épp mogyoróvajat is tettem a tésztába hát, már most alig bírom abbahagyni az evést:D

RAW

Kedves Sisi! Nagyon szépen köszönöm a visszajelzést:) örömmel olvasom hogy a f?z?s is jó bele abban talán kevesebb m?anyag van mint a másikban. Biztos nagyon finom lett a mogyoróvajjal is köszi, hogy megosztottad velünk. További szép napot! RAW

Sisi

Igen, ez volt az egyik ok, hogy bátor voltam, a másik meg, hogy félreolvastam, és azt hittem jó a f?z?s is, utána meg lusta voltam lemenni a boltba:) Tulajdonképpen kukoricakeményít? van a f?z?sben, néha amúgy is szoktam kukoricalisztet tenni a sütikbe, lágyítanak rajta, innen gondoltam nem tragédia ha ilyet teszek bele:))) Amúgy imádom a recepted, a végtelenségig lehet variálni, köszi, hogy közkincsé tetted:))

RAW

Én nem voltam ilyen bátor:) arra gondoltam lehet a f?z?sben van olyasmi amihez több folyadékra van szükség, és a folyadékkal kell f?zni (igazából attól féltem nem áll így el és véletlenül megmérgezem a gyerekeket:(. Nagyon örülök annak, hogy lusta voltál lemenni a boltba, így én is okosabb lettem puding ügyben! A kukoricaliszt meg nagyon logikusan hangzik. Nagyon klassz, hogy így variálod ez nekem nagyon tetszik. Annak meg kiváltképpen örülök, hogy így elnyerte a tetszésed! További kellemes napot:) RAW

Törölt felhasználó

Nekem most sül, de teljesen összefolytak. :(

RAW

Kedves Halasi, pontosan betartottad a mennyiséget? Mekkora távolságot hagytál az adagok között? Ha nagy sütiket csinálsz akkor több hely kell ugyanis szétter?l ezt is bele kell kalkulálni. Ha túl közel rakod egymáshoz akkor tényleg össze fog sülni. RAW

kriszta978

Szia! Nekem is óriások lettek, de elég helyet hagytam így nem folyt össze. Visztont nagyon nehéz volt formázni, ragadt, nagyon lágy volt. De a végeredmény nagyon finom lett, a kisfiamnak nagyon ízlett, másnapra már csak 1 db maradt neki és kérdezte,hogy anya mindet megetted??:))

RAW

Kedves Kriszta! Köszönöm a kedves visszajelzést:) nagyon örülök annak, hogy kisfiadnak is így ízlett! További kellemes f?zést és szép napot kívánok. Kristina

RAW

Még valamit elfelejtettem ha a nyers tésztát beteszed a h?t?be néhány órára akkor könnyebb formázni. Utána rögtön mehet a süt?be.

Kaporka

Nem így néz ki nem lett ennyi, de Isteni finom!

RAW

Elnézést, hogy ilyen kés?n válaszolok. Igazad van nem így néz ki "kérdeztem is a sütimt?l", miért lett ilyen a kép.....én sem értettem. "de Isteni finom!"...nagyon szépen köszönöm, kell is ennél nagyobb dicséret:) További kellemes napot. Üdv, Kristina/RAW

Törölt felhasználó

Kedves süti készít?:) Érdekl?dni szeretnék,hogy a vaj az margarin legyen vagy vaj vagy mindegy? Illetve hogy a barna cukor fontos valami miatt bele vagy lehet az egész kristálycukor? Remélem hamar kapok választ,mert nemsokára elkészíteném! Köszi

RAW

Kedves Eri44! Ha lehet inkább vajjal készítsd de margarinnal is elkészíthet?. Fontos bele de természetesen el is hagyható igaz a süti állagát kicsit megváltoztatja. Nekem az a tapasztalatom, hogy a barna cukortól omlósabb és nem szárad annyira ki. K

Törölt felhasználó

Ha f?z?s a pudingpor akkor is por formájában kell hozzáadni?

RAW

Igen kedves Eri44 por formájában kell hozzáadni. K

Kaporka

Szinte hetente meg cinálom, mert olyan finom hogy szinte függ?séget okoz:-))) Köszi még egyszer a receptet!

RAW

Kedves Kaporka! Nagyon szépen köszönöm a kedves visszajelzést, és nagyon örülük:) további mosolygós szép napot kívánok! Kristina/Raw

Törölt felhasználó

kedves RAW, ez a sokáig puha, omlós cookie recept annyira jól hangzik, szeretném kipróbálni, csak egyetlen problémám van vele, hogy a gyermekeim sajnos allergiásak a tojásra, és nekik készíteném... vajon el lehet hagyni a tojást a receptedb?l, és/vagy kell-e helyettesíteni valamivel szerinted? vagy ha a megszokott tojásmentes receptjeimben helyettesíteném a liszt egy részét a pudingporral, az úgy m?ködhet? köszönettel várom a válaszod ha esetleg erre járnál, szép napot, goldea :)

RAW

Kedves Goldea! Nagyon szépen köszönöm:) Igen el lehet készíteni, igaz az íze nem lesz teljes ugyan olyan de azért így is nagyon finom lesz. Van egy-két vega cookie kreálásom amit a gyermekeim nagyon szeretnek és meg nem lehet mondani, hogy se tojás, se tejtermék-vaj nincsen benne (liszt sincs:). Több féle képpen lehet helyetesíteni a tojást: Almaszósz kb 8oml=1db tojással Joghurt habosra fölverve kb 5oml=1db tojással Tofu krémesre turmixolva ezt érdemes alma szósszal vegyíteni 5oml tofu=1db tojással Lenmag ledarálva + 3 ek víz=1 db tojással Én a lenmag almaszósz keverékére esküszöm így nagyon jól lehet a tojást helyetesíteni. Én a helyedeben elosztanám a sütit és kipróbálnám többféle képpen. Majd a gyerekek eldöntik, hogy melyik let a "gy?ztes":) Remélem tudtam kérdésedre válaszloni. Sok sikert, és további szép mosolygós napot kívánok. Raw/Kristina

Törölt felhasználó

Szia! Már készítettem a kekszet, tökéletes, ízre, állagra! Egy kérdés lenne most: szeretném elkészíteni, de csak csokis puding van itthon, változtat rajta valamit, ha ezzel csinálom?! Köszönöm a választ, üdv S.

RAW

Kedves Steffi! Nyugodtan használhatsz csokis pudingot. Ha jól emlékszem csak egy vaníliás volt itthon amikor a kép készült (dupla adagot csináltam és egy csokis egy vaníliás ment bele)finom lett. További szép napot kívánok! K

Törölt felhasználó

köszönöm a gyors választ! :-) szép napot!

Törölt felhasználó

Nem is tudom,hogy hogyan köszönjem Neked ezt a fantasztikus receptet!!!Már a második adag sül....az illata is csodálatos,ahogy bejárta az egész lakást a csoki-vanília:))Eddig kétnaponta vettem ezt a típusú sütit(8 db-os),amit két reggel ettek meg a lányaim...na de most,reszkessetek megmaradt csokimikulások.....:))))Köszi még egyszer!!!

bunny17n

hú ez valami isteni ! :)) köszönöm! :)

RAW

Nagyon örülök:) és köszönöm a kedves visszajelzést.

klarinetos

Én nem tudom ti, hogy csináljátok? De nekem 180 fokon szénné égne 10 perc alatt. Már átvettem h?légkeverésesre és levittem a h?fokot de még így is megég a széle 5 perc alatt :( és Egyébbként ti, hogy adagoljátok ki a tepsibe? Tesztek alá süt?papírt?

bunny17n

süt?papírt igen

Törölt felhasználó

ha "éget" a légkeveréses, akkor át kell tenni alsó-fels? sütésesre. Úgy nekem kereken 14 perc alatt lett tökéletes. A légkeveréses mindig hirtelenebb, er?sebb sütés? (ezért van pl hogy amilyen kaját alsó-fels? sütésnél 200 fokon kell sütni, azt a légkeveréses fokozaton csak 175-180 fokon szabad, mert különben megég) alá süt?papír ment.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek