Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokáig puha csokis cookie

Sokáig puha csokis cookie
Sokáig puha csokis cookie
37 perc / előkészület: 25 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek bizony hosszú a story-ja.:) Először is azt szeretném hozzá tenni, hogy nagyon könnyű összedolgozni a hozzávalókat. Nem csomósodik, gyors és egyszerű. Nem kell a megéget szélektől félni vagy a száraz aljától.  A gyermekeim imádják az ilyen kekszeket, de sajnos a legtöbb cookie nagyon hamar megkeményedik vagy nagyon puha lesz. Egy kedves hölgy hívta fel a figyelmemet a "puding titokra", amit itt szeretettel megszeretnék Veletek osztani. A pudingpor a titka a kívűl enyhén ropogós és belül tökéletesen omlós sütinek. Az illatáról ne is beszéljünk az valami fenséges. Nekem sajnos csak egy doboz vanília pudingom volt itthon, így csokissal helyetesíttem, ezért lett annyira csokis.

Én nem ettem belőlele, de a gyerekek véleményét leírnám.

1. Nem beszélt csak habzsolta....

2. Nagyon finom, szeretem, hogy belül olyan krémes csokis, de kívül nem esik szét, és megtartja a formáját.

3. A legfinomabb, nagyon jó, könnyű, puha belül, nem száraz, de kellemesen ropogós.

4. Nagyon finom volt, feltétlenül rakd fel, annyira puha és könnyű, belül a csoki tökéletesen elvegyült a tésztával.

Nem esik szét, és mégsem száraz.

Ennyi volt a beszámoló. :)

Én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nekem a csoki egy kicsit soknak tűnt, de senki nem panaszkodott.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Süti rajongógnak és azoknak, akik a puha cookiet szeretik, nem a betonkeményet.:)

Fagyival is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral.
  2. Keverjük bele a pudingport, és jól dolgozzuk össze. Fontos a pudinport por alakjában öntjük a sütikrémbe.
  3. Törjük bele a 2 egész tojást, és tegyük hozzá a vaníliát, ismét jól dolgozzuk össze.
  4. Adagoljuk hozzá a szódabikarbónát és a lisztet.
  5. Végül keverjük a csokit a tésztába.
  6. Kb. 4-5 cm széles kb. 1 cm vastag legyen.
  7. Sütőben 10-12 percig sütjük. Ha nagyobbakat csinálunk, akkor hosszabb sütési időt igényel.
  8. Mérettől függően 32-42 db süti készíthető a megadott mennyiségből. Légmentes dobozban akár 4 napig is puha marad.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 028
elküldve: 27
receptkönyvben: 802
elkészítve: 42/62
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokis tallér, csokis keksz, csupa csokis cookie

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ciluvagyok
ciluvagyok Wed, 2017-09-20 21:00

Szia!
Én csak emiatt a recept miatt regisztráltam itt, hog elmondhassam: SZUPER-MEGA-BRUTÁL-ÁLLAT-KIRÁLY ez a süti :) kívül tényleg roccan, belül puha, mmmm nyam :)
néhány kiegészítés:
- túl soknak találtam a mennyiséget, így mindenből a felét tettem bele. Így is lett 23 elég nagy sütim.
- kevesebb csokim volt itthon, így a hiányzó mennyiséget mazsolával helyettesítettem (amit előtte alaposan át kell mosni) -> ultrajó
- Fentebb említettétek a sütést: ha "éget" a légkeveréses, akkor át kell tenni alsó-felső sütésesre. Úgy nekem kereken 14 perc alatt lett tökéletes.

Ja igen: fogalmam sincs, mennyi ideig marad puha, mert 17:30-kor lett kész, de 19:15-kor már nem volt belőle :) és csak ketten vagyunk felnőttek+egy négyéves kicsi :D

happines
happines Sun, 2015-12-20 17:09

Köszi szépen a receptet most lettem kész vele és isteni finom lett :) Azt hiszem sűrű vendég lesz nálunk! :)

andreaki
andreaki Fri, 2015-12-18 11:00

Kedves Kristina, sehol nem látom a receptedben, hogy főzés nélküli pudingporból kell készíteni. úgyhogy én főzősből csináltam. (szerintem ha nincs külön feltüntetve, hogy főzés nélküli, akkor mindenki a hagyományosra gondol) Egyáltalán nem lett jó. olyan "lisztes" az állaga. azt sem értem, hogy egy ilyen egyszerű sütihez miért kell ilyen bonyolult mennyiségeket írni? 335 gr csoki, meg 98 gr pudingpor?? dr Oetker főzés nélküli puding 80g, főzős puding 40 g egy zacskóval. te milyet használtál? én maradok az egyszerűbb cookies-nál, amibe 2 v 3 tábla csoki kell, és nem faxnizok a csokiméregetéssel, meg nem drágítom feleslegesen a pudingporral a sütit... pedig nagyon vágyom már egy olyan igazi "WOW na ez az!" élményre cookies téren :)

klarinetos
klarinetos Thu, 2014-04-03 16:56

Én nem tudom ti, hogy csináljátok? De nekem 180 fokon szénné égne 10 perc alatt. Már átvettem hőlégkeverésesre és levittem a hőfokot de még így is megég a széle 5 perc alatt :( és Egyébbként ti, hogy adagoljátok ki a tepsibe? Tesztek alá sütőpapírt?

ciluvagyok
ciluvagyok Wed, 2017-09-20 21:03

ha "éget" a légkeveréses, akkor át kell tenni alsó-felső sütésesre. Úgy nekem kereken 14 perc alatt lett tökéletes. A légkeveréses mindig hirtelenebb, erősebb sütésű (ezért van pl hogy amilyen kaját alsó-felső sütésnél 200 fokon kell sütni, azt a légkeveréses fokozaton csak 175-180 fokon szabad, mert különben megég)
alá sütőpapír ment.

doraeskuvo
doraeskuvo Sun, 2014-01-12 19:48

Nem is tudom,hogy hogyan köszönjem Neked ezt a fantasztikus receptet!!!Már a második adag sül....az illata is csodálatos,ahogy bejárta az egész lakást a csoki-vanília:))Eddig kétnaponta vettem ezt a típusú sütit(8 db-os),amit két reggel ettek meg a lányaim...na de most,reszkessetek megmaradt csokimikulások.....:))))Köszi még egyszer!!!

steffi
steffi Mon, 2013-08-12 16:24

Szia! Már készítettem a kekszet, tökéletes, ízre, állagra! Egy kérdés lenne most: szeretném elkészíteni, de csak csokis puding van itthon, változtat rajta valamit, ha ezzel csinálom?! Köszönöm a választ, üdv S.

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2013-08-12 17:25

Kedves Steffi!
Nyugodtan használhatsz csokis pudingot. Ha jól emlékszem csak egy vaníliás volt itthon amikor a kép készült (dupla adagot csináltam és egy csokis egy vaníliás ment bele)finom lett.
További szép napot kívánok!
K

goldea
goldea Mon, 2013-07-29 14:01

kedves RAW,
ez a sokáig puha, omlós cookie recept annyira jól hangzik, szeretném kipróbálni, csak egyetlen problémám van vele, hogy a gyermekeim sajnos allergiásak a tojásra, és nekik készíteném... vajon el lehet hagyni a tojást a receptedből, és/vagy kell-e helyettesíteni valamivel szerinted?

vagy ha a megszokott tojásmentes receptjeimben helyettesíteném a liszt egy részét a pudingporral, az úgy működhet?

köszönettel várom a válaszod ha esetleg erre járnál, szép napot,
goldea :)

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2013-07-29 15:36

Kedves Goldea!
Nagyon szépen köszönöm:) Igen el lehet készíteni, igaz az íze nem lesz teljes ugyan olyan de azért így is nagyon finom lesz. Van egy-két vega cookie kreálásom amit a gyermekeim nagyon szeretnek és meg nem lehet mondani, hogy se tojás, se tejtermék-vaj nincsen benne (liszt sincs:). Több féle képpen lehet helyetesíteni a tojást:

Almaszósz kb 8oml=1db tojással
Joghurt habosra fölverve kb 5oml=1db tojással
Tofu krémesre turmixolva ezt érdemes alma szósszal vegyíteni 5oml tofu=1db tojással
Lenmag ledarálva + 3 ek víz=1 db tojással
Én a lenmag almaszósz keverékére esküszöm így nagyon jól lehet a tojást helyetesíteni.
Én a helyedeben elosztanám a sütit és kipróbálnám többféle képpen. Majd a gyerekek eldöntik, hogy melyik let a "győztes":)
Remélem tudtam kérdésedre válaszloni. Sok sikert, és további szép mosolygós napot kívánok.
Raw/Kristina

kaporka
Kaporka / kaporka Thu, 2013-06-27 13:35

Szinte hetente meg cinálom, mert olyan finom hogy szinte függőséget okoz:-))) Köszi még egyszer a
receptet!

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2013-06-27 14:29

Kedves Kaporka!
Nagyon szépen köszönöm a kedves visszajelzést, és nagyon örülük:) további mosolygós szép napot kívánok!
Kristina/Raw

Eri44
Eri44 Mon, 2013-04-29 11:39

Ha főzős a pudingpor akkor is por formájában kell hozzáadni?

Eri44
Eri44 Mon, 2013-04-29 11:30

Kedves süti készítő:)

Érdeklődni szeretnék,hogy a vaj az margarin legyen vagy vaj vagy mindegy?
Illetve hogy a barna cukor fontos valami miatt bele vagy lehet az egész kristálycukor? Remélem hamar kapok választ,mert nemsokára elkészíteném!
Köszi

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2013-04-29 13:16

Kedves Eri44!
Ha lehet inkább vajjal készítsd de margarinnal is elkészíthető. Fontos bele de természetesen el is hagyható igaz a süti állagát kicsit megváltoztatja. Nekem az a tapasztalatom, hogy a barna cukortól omlósabb és nem szárad annyira ki.
K

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2013-03-25 16:04

Elnézést, hogy ilyen későn válaszolok. Igazad van nem így néz ki "kérdeztem is a sütimtől", miért lett ilyen a kép.....én sem értettem. "de Isteni finom!"...nagyon szépen köszönöm, kell is ennél nagyobb dicséret:)
További kellemes napot.
Üdv, Kristina/RAW

kriszta978
kriszta978 Thu, 2012-10-04 14:56

Szia!

Nekem is óriások lettek, de elég helyet hagytam így nem folyt össze.
Visztont nagyon nehéz volt formázni, ragadt, nagyon lágy volt.
De a végeredmény nagyon finom lett, a kisfiamnak nagyon ízlett, másnapra már csak 1 db maradt neki és kérdezte,hogy anya mindet megetted??:))

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2012-10-08 23:20

Még valamit elfelejtettem ha a nyers tésztát beteszed a hűtőbe néhány órára akkor könnyebb formázni. Utána rögtön mehet a sütőbe.

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2012-10-08 23:15

Kedves Kriszta!
Köszönöm a kedves visszajelzést:) nagyon örülök annak, hogy kisfiadnak is így ízlett!
További kellemes főzést és szép napot kívánok.
Kristina

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-07-18 18:15

Kedves Halasi, pontosan betartottad a mennyiséget? Mekkora távolságot hagytál az adagok között? Ha nagy sütiket csinálsz akkor több hely kell ugyanis szétterűl ezt is bele kell kalkulálni. Ha túl közel rakod egymáshoz akkor tényleg össze fog sülni.
RAW

Sisi
Sisi / Sisi Thu, 2012-05-10 18:19

Én főzőset tettem bele azzal is nagyon finom volt:) Most épp mogyoróvajat is tettem a tésztába hát, már most alig bírom abbahagyni az evést:D

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-05-10 18:35

Kedves Sisi!
Nagyon szépen köszönöm a visszajelzést:) örömmel olvasom hogy a főzős is jó bele abban talán kevesebb műanyag van mint a másikban. Biztos nagyon finom lett a mogyoróvajjal is köszi, hogy megosztottad velünk.
További szép napot!
RAW

Sisi
Sisi / Sisi Thu, 2012-05-10 18:47

Igen, ez volt az egyik ok, hogy bátor voltam, a másik meg, hogy félreolvastam, és azt hittem jó a főzős is, utána meg lusta voltam lemenni a boltba:) Tulajdonképpen kukoricakeményítő van a főzősben, néha amúgy is szoktam kukoricalisztet tenni a sütikbe, lágyítanak rajta, innen gondoltam nem tragédia ha ilyet teszek bele:)))

Amúgy imádom a recepted, a végtelenségig lehet variálni, köszi, hogy közkincsé tetted:))

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-05-10 19:16

Én nem voltam ilyen bátor:) arra gondoltam lehet a főzősben van olyasmi amihez több folyadékra van szükség, és a folyadékkal kell főzni (igazából attól féltem nem áll így el és véletlenül megmérgezem a gyerekeket:(. Nagyon örülök annak, hogy lusta voltál lemenni a boltba, így én is okosabb lettem puding ügyben! A kukoricaliszt meg nagyon logikusan hangzik.

Nagyon klassz, hogy így variálod ez nekem nagyon tetszik. Annak meg kiváltképpen örülök, hogy így elnyerte a tetszésed! További kellemes napot:)
RAW

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-05-10 19:04

Kedves Gabica!
Tévedtem .....:) Sisi éppen most írta, hogy Ő főzőset rakott bele és úgy is nagyon finom volt.
Üdv,
RAW

gabica0428
gabica0428 Tue, 2012-05-15 17:35

:) Igen tudom hogy jó bele a főzős , mert mikor feltettem a kérdést én csak bevállaltam a főzőst és tényleg finom volt! Persze aggódtam egy picit a válaszod miatt , mert mi van ha ez egy olyan recept amibe tényleg nem jó, de arra gondoltam , hogy sok sütibe írnak főzős pudingot , ezért csak nem lehet rossz. Nem bántam meg hogy merész voltam! :) Köszi a receptet!

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2012-05-15 17:51

Kedves Gabica!
Nagyon örülök neki, igazán nem akartalak félrevezteni csak valahogy nem bízom a pudingokban:)
Álltalában merészebb vagyok ha természetes alapanyagokról van szó azokban még nem csalódtam. Nagyon köszönöm a visszajelzést, további szép napot kívánok.
Üdv,
RAW

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-05-16 20:23

Itt butaságok voltak így "kiradíroztam", hogy senkit meg ne tévesszen.
RAW

579
vaj 225 g
barna cukor 165 g
cukor 50 g
vaníliás pudingpor 98 g
tojás 2 db
vaníliaaroma 5 ml
finomliszt 280 g
szódabikarbóna 5 g
csokoládé 335 g