Nosalty Logó

Csokoládés keksz Daniella konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Daniella
Csokoládés keksz Daniella konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 686 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 2746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 410 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 686 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4760.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 2746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 410 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Pára felett elolvasztjuk a csokoládét, és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. Kikeverjük a margarint és a porcukrot, majd hozzáadjuk a tojást.
  3. Összekeverjük a lisztet, sütőport, kakaót és a csipetnyi sót.
  4. Amikor egy kicsit meghűlt a csokoládé, hozzáadjuk a margarinos masszához. Belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a tejet is. Egy elég lágy masszát kapunk. Mindezt folpackba csavarjuk, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.
  5. A megkeményedett masszából 24 labdát formálunk.
  6. A labdákat először kristály-, majd porcukorba forgatjuk, hogy teljesen be legyenek fedve. Sütés közben szélesednek, így elég helyet kell hagyni közöttük a tepsiben.
  7. 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Vigyáznunk kell, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradnak a kekszek.
  8. Mikor kivesszük a sütőből, a kekszek puhák lesznek, ezért hagyjuk a tepsiben kihűlni. Hűlés közben megkeményednek kívülről, belülről pedig puhák maradnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 26508
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Receptkategóriák

Daniella 12 recept

Kívülről ropog, belülről puha, olvad a szájban... Egyszerűen tökéletes kombináció!

Hozzászólások

helena26

Tetszik a recept,de a hozzávalókat nem tudom megnézni,mintha duplán lenne,olvashatatlan. Üdvözlettel:helena26

Daniella

Nem tudom miért így jelentek meg a hozzávalók, de beírtam ?ket megint, remélem most jól látható :)

helena26

Nagyon köszönöm! Most már tökéletes lett,köszönöm a receptet! Üdvözlettel:helena26

Beanigma

Kedves Daniella! Megcsináltam. A végeredmény egy 2 mm-es csokis "kátránypapír" lett.... :-( Se repedések, se ropogás, se krémesség... A 180 fokos süt?ben a cukorbevonat elolvadt az els? 5 perc alatt, azután a kis gömböcök a következ? 5 percben szétterültek, és egyetlen hatalmas lepénnyé olvadtak össze... Nagyon szomorú lettem. Hol ronthattam el? :-(

Daniella

Sajnálom nagyon... :( el? volt melegítve a süt?? Nem tudom tényleg hogy mi törtnént...

Törölt felhasználó

Lehet, hogy elég lett volna 10 perc is. Nekem is kilapultak nagyon 13 perc alatt. 8-nál még normálisan néztek ki. :) De egyel?re nem t?nik olyan rossznak az eredmény, csak nem olyan takarosak, mint a képen. :)

Törölt felhasználó

Esetleg almadarabkák rakhatók bele? Úgyérzem almával még finomabb lenne...

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki,én is megpróbálkozom vele!

Törölt felhasználó

Már nagyon sokszor csináltam,de nálam a 73% csoki a nyer?! Isteni!

Filamér

Magamra vethetek, mert ha el?bb olvasom el a hozzászólásokat, mint, hogy nekiálltam, akkor neki sem álltam volna... Csak 12 gombócot tettem egy tepsibe, hogy b?ven legyen helyük, hát ki is használták! Egy mer? masszává állt össze az egész, a két cukorréteg beleolvadt, a végén pogácsaszaggatóval szaggattam a masszából korongokat, hogy legalább ki tudjam szedni a tepsib?l, és emlékeztessen bármire, ami süteménynek nevezhet?. Elképzelni nem tudom, hogyan kell el?állítani a képen látható guszta kis cukros gombócokat, Daniella megköszönném, ha segítenél! Mindent az el?írás szerint csináltam természetesen, a süt? h?fokától kezdve az összetev?k arányáig!

Törölt felhasználó

Harmadik nekifutásra sikerült. Majdnem olyan, mint a képen. :) 4 dkg-al több lisztet tettem bele, légkeveréssel sütöttem 180-190 fokon, és csak 7 percig.

Filamér

Köszönöm, már nem kell a segítség, megkérdeztem cukrász barátn?met, meg is sütötte, úgyhogy tudom a titkot :-) A cukor mindig bele fog olvadni a masszába, utólag kell porcukrozni, és ha tepsin sül, mindig szét fog folyni, muffinsüt? mélyedéseibe kell a golyókat belepottyintani, akkor lesz ilyen szép, mint a képen, és utólag (még melegen) kell porcukrozni (a repedésekbe beleolvad a porcukor, a többi részén rajta marad). És még egy tipp (saját, kiszaggatott korongjaim alapján mondom), mivel a kekszek k?keménnyé válnak h?lést követ?en, jól záródó fémdobozba téve, két nap múlva csodálatosan átpuhulnak, tényleg szétolvadnak a szájban, igazi csokoládébomba, nagyon finom!

gotika31

Sziasztok! tegnap elkeszitettem, nagyon jol nez ki a sutoben, de amikor kivettem osszeesett. Nem is kellett neki 15 perc hanem 7-8 perc eleg volt, igy let puha. Nalam a Cukor nem tunt el, amikor a kislanyom meglatta, at mondta, hogy "havas suti". Nagyon finom let. Koszonom a receptet, biztos megcsinalom meg maskor is.

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek