Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai csokis keksz tojás nélkül

Amerikai csokis keksz tojás nélkül
Amerikai csokis keksz tojás nélkül
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szerettem régen is ezt a kekszet, és amióta kiderült az intoleranciám a tojásra, nem tudtam enni. Ez a keksz viszont tökéletes. Nincs benne tojás, félig egészséges is és nagyon finom :) Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes tálban összekeverjük a liszteket, a kukoricakeményítőt, a szódabikarbónát, sót. Egy nagy tálba habosra keverjük a vajat és a cukrokat.
  2. Egy kis tálba összekeverjük a vizet, az olajat, a sütőport (habzani és pezsegni kezd, ez normális, várjuk meg, míg abbahagyja, és utána használjuk). Hozzáöntjük a vajas keverékhez, és alaposan összekeverjük, mehet bele a vanília aroma. 1-2 percig magas fokozaton keverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és kézzel összedolgozzuk (mikor az összes liszt benne van, inkább kézzel keverjük, mert elég sűrű lesz). Hozzákeverjük a csokidarabokat is.
  4. Folpackba csomagoljuk, és min. 1 órára a fagyasztóba tesszük. (EZT A LÉPÉST SEMMIKÉPP SE HAGYJUK KI!!) Melegítsük elő a sütőt 170 fokra (csak alsó-felső sütésnél 180).
  5. Kivesszük a tésztát a fagyóból, és utána egy tepsibe sütőpapírt teszünk. Majd a tésztából egy darabot lecsípve kb. 3 cm-es golyókat formázunk. (Nekem 11 golyó lett ennyi tésztából, és mindet beleraktam egy fekete gáztepsibe.) Ha ez megvan, akkor az ujjunkkal kb. 2 cm magas korongra lapogatjuk. Ez nem lesz vastag, mert sülés közben teljesen kilapul és összesül, de ez nem probléma. Betesszük a sütőbe, és felvesszük 180 fokra (alsó-felső sütésnél 200). Addig sütjük, míg világos barna nem lesz. Ha kicsit „pirosodik” a széle, az sem baj, kb. 13-15 perc, de figyelni kell folyamatosan.
  6. Ha kész, és nincs másik adag, akkor a sütőajtót kinyitva hagyjuk sütőben és a tepsiben még kb. 5 percig, mielőtt kiszedjük. (Ha több adagot sütünk is, érdemes inkább 2 tepsit használni.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 90
össznézettség: 1 381
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bebe

Mióta szakács: 2018.03.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cookie

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

618
finomliszt 1 bögre
zabpehelyliszt 0.5 bögre
kukoricakeményítő 0.5 csapott ek
szódabikarbóna 3 teáskanál
1 kávéskanál
vaj 6 ek
cukor 4 ek
xilit 2 ek
barna cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
víz 2 evőkanál
lenmagolaj 1 ek
sütőpor 2 teáskanál
vanília aroma 1 teáskanál
csokoládédara 100 g