r
Nosalty Logó

Amerikai csokis keksz tojás nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Amerikai csokis keksz tojás nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2905.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    1611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 2460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 447 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes tálban összekeverjük a liszteket, a kukoricakeményítőt, a szódabikarbónát, sót. Egy nagy tálba habosra keverjük a vajat és a cukrokat.
  2. Egy kis tálba összekeverjük a vizet, az olajat, a sütőport (habzani és pezsegni kezd, ez normális, várjuk meg, míg abbahagyja, és utána használjuk). Hozzáöntjük a vajas keverékhez, és alaposan összekeverjük, mehet bele a vanília aroma. 1-2 percig magas fokozaton keverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és kézzel összedolgozzuk (mikor az összes liszt benne van, inkább kézzel keverjük, mert elég sűrű lesz). Hozzákeverjük a csokidarabokat is.
  4. Folpackba csomagoljuk, és min. 1 órára a fagyasztóba tesszük. (EZT A LÉPÉST SEMMIKÉPP SE HAGYJUK KI!!) Melegítsük elő a sütőt 170 fokra (csak alsó-felső sütésnél 180).
  5. Kivesszük a tésztát a fagyóból, és utána egy tepsibe sütőpapírt teszünk. Majd a tésztából egy darabot lecsípve kb. 3 cm-es golyókat formázunk. (Nekem 11 golyó lett ennyi tésztából, és mindet beleraktam egy fekete gáztepsibe.) Ha ez megvan, akkor az ujjunkkal kb. 2 cm magas korongra lapogatjuk. Ez nem lesz vastag, mert sülés közben teljesen kilapul és összesül, de ez nem probléma. Betesszük a sütőbe, és felvesszük 180 fokra (alsó-felső sütésnél 200). Addig sütjük, míg világos barna nem lesz. Ha kicsit „pirosodik” a széle, az sem baj, kb. 13-15 perc, de figyelni kell folyamatosan.
  6. Ha kész, és nincs másik adag, akkor a sütőajtót kinyitva hagyjuk sütőben és a tepsiben még kb. 5 percig, mielőtt kiszedjük. (Ha több adagot sütünk is, érdemes inkább 2 tepsit használni.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4630
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szerettem régen is ezt a kekszet, és amióta kiderült az intoleranciám a tojásra, nem tudtam enni. Ez a keksz viszont tökéletes. Nincs benne tojás, félig egészséges is és nagyon finom :) Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...