Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös-rizses túrótorta

Gyümölcsös-rizses túrótorta
Gyümölcsös-rizses túrótorta
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Múlt nyáron úgy éreztem: itt az ideje életem első túrótortájának. Az interneten válogattam a receptek közül, és néhány recept összedolgozásából született meg a fenti. Eredetileg a mascarponét és a rizst magam is csak opcionális összetevőként írtam fel, de bűn lenne kihagyni őket. Különösen a rizst, amit mindenki túródaraboknak gondol, és ezért sokkal jobban ízlik nekik. Egyébként NoSalty rajongó barátnőim győztek meg arról, hogy ennek a tortának itt a helye.:) Remélem, másoknak is tetszeni fog!

hozzávalók / 12 adag

A tortához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált kekszet a vajjal összemorzsoljuk, és folpackkal kibélelt tortaformába nyomkodjuk kis peremet hagyva. 
  2. A rizst megfőzzük, hűlni hagyjuk.
  3. Felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a zselatin fixet.
  4. Összedolgozzuk a túrót, porcukrot, citrom héját és levét, vaníliás cukrot, felvert tejszínt, mascarponét és rizst. Ha megvan, a tortaformába öntjük az egészet.
  5. Amíg a torta a hűtőben pihen, elkészítjük a tetejére a gyümölcsöt és a zselét. Ha készen vannak, feldíszítjük a tortát a gyümölcsökkel, nyakon öntjük a zselével, és még pár órát pihentetjük a hűtőben.
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 48 568
elküldve: 26
receptkönyvben: 857
elkészítve: 26/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Burgika

Mióta szakács: 2010.08.31.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizses-mascarponés túrótorta

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sajtszósz
Sajtszósz / Sajtszósz Fri, 2015-04-03 11:27

Nos, legszívesebben bebújnék valami titkos helyre, és felfalnám mind! :)
Nagyon finom, mutatós, és gyorsan kész. Köszönöm!

mociccah
mociccah Fri, 2013-07-05 21:24

Nagyon köszönöm ezt a receptet, anyukám születésnapjára készítettem el a tortát, és nemcsak gyönyörű lett, hanem finomabb, mint bármelyik túrótorta, amihez eddig szerencsém volt - cukrászdákat is beleértve. A cukrot sokalltam egyedül menet közben, nem is tettem bele, csak a felét, meg kicsit több tejszínt használtam. Viszont ezzel a kekszes-vajas alappal világbajnok ez a krém, én nem fogom piskótára cserélni. Több vajjal meg egy rész mézes keksszel teljesen egyben marad. És meg lehet csinálni előző nap, nem enged levet meg ilyenek. :)

Burgika
Burgika / Burgika Mon, 2013-07-08 13:56

Kedves mociccah!
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett! :) Én is főleg nyári szülinapokon szoktam elkészíteni és mindig nagyon hamar elfogy. Ha mégsem, akkor szerintem csak finomabbá válik a napok múlásával, összeérnek benne az ízek!
Burgika

Burgika
Burgika / Burgika Mon, 2012-01-23 21:21

Kedves Mindenki!
A morzsolt kekszalaphoz némi kiegészítés: több vajjal jobban egyben marad, illetve az idő is segít rajta: minél tovább hagyjuk érlelődni a tortát, annál jobban egyben marad az alap. Persze tudom, hogy tartogatni majdnem lehetetlen. :)
De természetesen szabadon variálható a recept, biztos vagyok benne, hogy piskótával is isteni! :)
Üdv: Burgika

Andarea
Andarea Sat, 2012-01-21 14:45

A tésztája nekünk is szétmorzsálódott, de másodjára kakaós piskótát sütöttünk helyette. A krémje viszont nagyon-nagyon finom!!!!

sucuj
sucuj Wed, 2011-11-16 20:48

Hát ha legközelebb elkészítem , inkább készítek egy vékony piskótát , mert a darált keksz és vaj alulra nekem nagyon nem sikerült . Szinte lehetetlen volt szeletelni mert szanaszét morzsolódót . A túrós egyveleg finom volt . üdv

sucuj
sucuj Fri, 2011-11-11 17:59

Vajon el lehet készíteni ezt a szépséget előző nap is ?? Nem ereszt levet a tejszín ill. a túró ? Köszi

negyelabea
negyelabea Tue, 2011-09-06 12:30

Szia Burgika!
A párom születésnapjára készítettem el a tortát (ő nézte ki magának) és isteni finom lett. Ez volt eddig a legfinomabb túrótorta, amit ettünk. Gratulálok a recepthez.

Csibaba13
Csibaba13 Fri, 2011-08-12 13:40

Kedves Burgika!

Nagyon szép a tortád...Gratulálok!!! Vasárnapra fogom elkészíteni,Anyukám szülinapjára...

:)

jutkacsutka
jutkacsutka Wed, 2011-03-16 23:05

Múlthéten készítettem el ezt a tortát a párom születésnapjára és fagyasztott áfonyát tettem a tetejére...nagyon finom lett!Arról nem is beszélve mennyire egyszerű elkészíteni!
További jó sütés-főzst mindenkinek!

Szotyi78
Szotyi művek / Szotyi78 Thu, 2010-11-18 17:52

Ezt a tortát néztem ki öcsém szülinapjára, ezért persze "próbakört" kellett csinálni...egyszerűen isteni lett...nem lehetett abbahagyni...és tényleg nagyon egyszerű volt elkészíteni, nekem is ilyen szép lett. Köszönöm a receptet

Burgika
Burgika / Burgika Mon, 2010-10-04 20:02

Kedves Anzsalej!
Fél órája kerekítettem ide néhány gyönyörű sort, csak közben elment a net. :( De a lényeg az volt, hogy szerintem jól kalkulálsz, a 2x-es adagnak elégnek kell lennie, ha fele olyan magas is lesz a süti. Legfeljebb marad még krém, de az önmagában is isteni! :)
Remélem sikered lesz vele, majd írd meg, hogy fogadta a csapat!
Üdv: Brigi

Burgika
Burgika / Burgika Sun, 2010-09-12 11:32

Nagyon kedvesek vagytok, köszi! :) Sok sikert a kivitelezéshez, biztos sikerülni fog, tényleg nem egy nagy durranás az elkészítése. Én is pont tegnap készítettem egy adagot szülinap alkalmából, de a konzerv barack -lássuk be- nem használ a kinézetének, úgyh azt hiszem, sikerült az eddigi legszebben sikerültet lefotózni múltkor :) azért az íze szerencsére marad.

Anzsalej
Anzsalej Mon, 2010-10-04 16:55

Kedves Burgika! Szeretném elkészíteni ezt a finomságot a 7végére. Nagyobb társaság érkezik, úgy gondoltam nem hagyományosan kerek tortaformában készíteném, hanem a nagy gáztepsiben. Kérdezném, hogy szerinted milyen arányokat vegyek? Én duplára gondoltam, elég az? Talán nem lesz olyan vastag, mint az eredeti de így is biztos mutatós lesz. Szóval várom esetleges tanácsodat, üdv. Anzsalej

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-09-09 11:33

Olyan gyönyörű,már a színe is, és ahogy kinéz,mint egy mestermű.Nagyon ügyesnek és gyakorlottnak kell lenni, hogy valaki ilyet adjon ki a keze munkájaként.Cool!Köszi:Éva-Anyóca ( remélem első próbaként se fog eltántorítani, ha nem is lesz ilyen szép, majd gyakorlom,de ezt el kell készíteni!)

k.margaréta
k.margaréta Thu, 2010-09-09 10:52

Ez annyira szép, hogy azt hinné az ember, nagyon bonyolult. Biztosan finom is. Gratulálok, ügyes kis kezed van. Ja..... és köszi, hogy megosztottad velünk. Ezt ki kell próbálnom. Mentem is.
Margit

bokine
bokine / bokine Thu, 2010-09-09 10:02

Hű ez pont olyan, mint az én receptem, csak az enyémbe nincs rizs. De ígérem, megpróbálom, mert jól hangzik és kevesebb túró kell bele.
Köszi...

508
keksz 25 dkg
vaj 14 dkg
tehéntúró 50 dkg
porcukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
zselatinfix 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2 dl
mascarpone 25 dkg
rizs 15 dkg
őszibarack 5 db
tortazselé 2 csomag