r
Nosalty Logó

Roston sült csirkemell Jenő chef konyhájából

Jenő Chef
Roston sült csirkemell Jenő chef konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1997
Kalória
70.8g
Fehérje
113.2g
Szénhidrát
139.6g
Zsír
203g
Víz
326g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1997 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1997 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1997 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1997 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

  1. Először tegyünk fel vizet forralni a spagettifőzéshez.
  2. Utána készítsük el a bazsalikomos öntetet. 1 dl olajat tegyünk olyan edénybe, amiben össze tudjuk turmixolni a öntethezvalókat. Az olajba tegyük bele a bazsalikomleveleket, az 1 gerezd fokhagymát, 1 csipet sót, és 1 csipet őrölt borsot, majd botmixerrel jól turmixoljuk össze.
  3. A csirkemellet vágjuk három szeletbe, így könnyebben átsül. Ha megvan, sózzuk, borsozzuk.
  4. Tegyünk felvizet a bevert tojásnak is egy kisebb edénybe, rakjunk a vízbe 1 csipet sót, 3-4 db egész borsot, 1 db babérlevelet, és 1 tk ecetet. A lényeg: a víz ne forrjon, de forró legyen.
  5. A spagettit főzzük készre, és még forrón keverjük össze a bazsalikomos öntetfelével.
  6. A csirkemellet süssük meg roston aranysárgára egy kevés olajban.
  7. Tálaljuk ki az ételt, mert a tojás fél perc alatt kész, mivel ez egy lágy tojás. Csavarjuk a spagettit egy húsvillára, éstegyük a tányér belső szélére, ahogy a képen látható. A csirkemellet rakjuk mellé, legyező formájúra. Ha ez is meg van, akkor jöhet a bevert tojás.
  8. A forró vízbe (ami nem forr, csak gyöngyözik) óvatosan beleengedjük a nyers tojást, és a fehérjét próbáljuk a sárgája köré terelni. Ez fél perc alatt kész, vegyük ki óvatosan és rakjuk a spagettire, és amikor elkezdjük enni vágjunk bele a tojásba, így a tojássárgája belekeveredik a spagettibe, tehát kész a mártás.
  9. A maradék öntetteldíszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

A receptet én találtam ki, igaz loptam némi ötletet. A bevert tojás úgy a legkönnyebb készíteni, hogy mielőtt beletesszük a vízbe a tojást, egy habverővel keverjünk bele, így magától betekeredik a fehérje a sárgája köré. Ez egy egyszerű étel, gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek