Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Slambuc 4.

Slambuc 4.
Slambuc 4.
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk egyik kedvenc bográcsos étele. Egyszerű, gyors és olcsó. Ám mindenképp laktató. Hivatalosan jó kis kovászos uborka kéne hozzá, de ezt március közepén még nehéz összehozni.
Mi nem szedjük tányérba. Körbeüljük a bográcsot, és nagy fakanalakkal (meg jó kis hosszúlépéssel) elfogyasztjuk. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kert, jóidő, tűzrakó hely, bogrács és vidám család vagy barátok. :)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kockára vágjuk, és egy nagy bográcsban zsírjára sütjük. (Ha nem engedne eleget, akkor külön zsírt adunk hozzá.)
  2. Beletesszük a tésztát, és megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott krumplit. Átforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy 1 centire ellepje.
  4. Amikor félig megfőtt a krumpli, sózzuk, borsozzuk, és paprikázzuk.
  5. Ha kell, adunk még hozzá vizet, és készre főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 302
elküldve: 2
receptkönyvben: 106
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

öhön, öreglebbencs

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sonja17
sonja / sonja17 Mon, 2012-03-12 20:30

az Alföld egyik részén,ezt betyárosnak hivják,és tejfölt kinbálnak hozzá.

Batida
Batida / Batida Fri, 2011-04-22 12:01

Nálunk, mifelénk, ezt az ételt úgy hívják Slambuc, és mi is nagyon szeretjük!! Örülök, hogy feltetted a receptet, mert aki még nem ismerte, talán most kedvet kap hozzá, és beáll a rajongók táborába. :-)))

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Fri, 2011-04-22 12:37

Kedves Batida!

Én is abban a reményben tettem fel, hogy bővítsük eme egyszerű, de annál finomabb étel rajongói táborát! :)

Szeva50
Szeva / Szeva50 Fri, 2011-04-22 12:01

Kedves Éva! Javítsd ki légy szíves a betű elírást: ÖHÖM helyesen. Szia: Éva

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Fri, 2011-04-22 12:36

Kedves Éva!

Én az Anyukámtól és a Nagymamámtól ezen a néven tanultam meg... :)
A lényegen mit sem változtat, hiszen a kaja ettől még ugyanolyan jó. És mint Batida is írja, van ahol ez az étel slambuc néven ismeretes... :)
További szép napot!

830
füstölt szalonna 30 dkg
tészta 500 g
burgonya 2 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint