r
Nosalty Logó

Skót mazsolás sütemény

Ági78
Skót mazsolás sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

430
Kalória
12.7g
Fehérje
60.8g
Szénhidrátok
17.2g
Zsír
42g
Víz
144.3g
Koleszterin
4.8g
Rost
12.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 430 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 430 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3908.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 1712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát megmossuk, majd leszárítjuk.
  2. A tésztához valókat egy tálban alaposan összedolgozzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk.
  5. A négyzeteket félbe vágjuk úgy, hogy két háromszöget kapjunk.
  6. A kis háromszögeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, a tetejüket megkenjük a tojásfehérjével, majd meghintjük a cukorral.
  7. Betesszük az előmelegített sütőbe, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2

Sok éve sütöm ezt a sütit. Nagyon gyors és egyszerű. Az eredeti recept anyuék egyik szakácskönyvéből van: Verő Juli - Országok ételek. Szeretem azt a könyvet, rengeteg nagyszerű recept van benne. Eredetileg sima lisztből készül a süti, én módosítottam is rajta kicsit, mert ugye muszáj kísérletezni. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...