r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt Vicikótól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Sertéspörkölt Vicikótól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 666 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2662 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 666 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    224.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5321.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    3244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    560 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2662 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, az esetleges nagyon zsíros részeket levágjuk, és a húst kockára vágjuk.A vöröshagymát apróra felvágjuk.
  2. Az olajat megforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pirítjuk benne, majd levesszük a tűzről. Hozzátesszük a pirospaprikákat, kb. 1/2 dl vizet öntünk bele, és visszatesszük a tűzre.
  3. Azonnal beletesszük a húst, nagy lángonkavargatva pirítjuk, míg összeugranak, kissé megzsugorodnak a húskockák.
  4. Közben beletesszük az apróra vágott fokhagymát, nem nyomjuk át, felkockázzuk, így sokkal jobb íze van, megsózzuk, és megszórjuk az őrölt köménnyel is.
  5. Ha nagyon pirulna, apránként kis adag vízzel mindig felöntjük.
  6. Végül, amintszép egyforma állagúak a húskockák, felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy épp ellepje.
  7. Lefedjük, éskb. 45 perc alattpuhára főzzük.
  8. Tetszés szerint galuskával, tészával, főtt burgonyával, stb. kínáljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 44141
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sertéspörkölt Vicikótól
Vicikó 251 recept

A hétköznapi sertéspörkölt. És milyen finom tud lenni? Akárcsak a marha, vagy csirke, vagy.... Ennek az ételnek nincs story-ja, egyszerűen csak szeretjük. :-)

Hozzászólások

Petra Lászlóné

Biztosan nagyon finom. Én ennél jóval több vöröshagymát piritok. Próbáld ki úgy is, még jobb.

Mutszi

Kicsit másképp csináltam, én is több hagymával, 1db paradicsommal, 2db paprikával és csirkemellb?l, deeee az alapja ebb?l a receptb?l van :) Szóval, köszönöm szépen és nagyon gusztusos a fotó :)

Törölt felhasználó

A megpirított hagymára teszem a húskockákat, azon addig pirítom, amíg a felületükön pörkréteg keletkezik, és csak ezután jön a f?szerpaprika, és a víz. Így a hús jobban pörköl?dik, magába zárja a saját levét, és a paprika sem lesz keser?. Egy kevés ?rölt fekete bors is kerül bele nálam. F?zelékfeltétnek is szoktam alkalmazni, a szaftja bármelyik f?zeléket (zöldbab, kelkáposzta, borsó, stb.) finomabbá teszi. Még egy ötlet a sertéspörkölttel kapcsolatban: ha nincs id?m-kedvem köretet készíteni hozzá, félbevágok zsemlét, az alsó feléb?l kiszedem a belét, helyére pörköltet kanalazok, beteszem a mikróba 10-15 másodpercre, és már fogyasztható is. Aki szereti, melegítés után tehet közé még salátát, vagy savanyúságot is.

Törölt felhasználó

Sokat gondolkoztam azon, hogy mit?l is lett olyan finom és kapós ez a pörkölt. :-) Csakis az ?rölt kömény lehetett a ludas. :-) Nagyon finom volt, ezentúl mindig így csinálom. Grat

Vicikó

Kedves Roli73 - John! Örülök, hogy ízlett a pörkölted, hát igen, sokszor az apróságokon múlnak " nagy " dolgok. Köszi, hogy visszajeleztél, és hogy be is jelölted az elkészített receptjeid közé! :-) Szép hétvégét kívánok Neked! Üdv: Vici

Kodak

Nagyon finom lett:-) Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Igen, szerintem jóval többet f? a pörkölt mint 45 perc, sok vizet igényel, az pedig sok ízesítést. Én raktam bele egy csomó fajta f?szert és borsot, paprika és paradicsom csak feldobja, kívánja az anyagot :)

zsuzsa.sulyok

-Kedves Vicikó! -Elnézést kérek, hogy - "ide dühöngök"-... -Tegnap készült sertéspörkölt: -nagyon -"szép kinézet?"-, Metró-ban vett, sertéscombból: -a szokásos, zsírban dinsztelt hagyma-alapra rátéve a húst, hamarosan, "magától" annyi "vízben úszott", hogy a puhulásig sem bírtam "elf?zni" eléggé... -bocs., - csak azért írtam ezt, -mert, szerintem, "az elején", NE öntsetek alá vizet, -mert lehet, hogy a "húsban" túlságosan is sok lesz...-bocs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek