Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspörkölt tarhonyával

Sertéspörkölt tarhonyával
Sertéspörkölt tarhonyával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, hagyományos húsos fogás.

hozzávalók / 6 adag

A sertéspörkölthöz

A tarhonyához

ajánlat

Savanyúsággal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pörkölt elkészítése:

  1. A húst felkockázzuk (kb.1x1cm-es kockákra).
  2. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, és olajon kuktában megdinszteljük.
  3. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, visszarakjuk, és beletesszük a húst.
  4. Nagy lángon pirítjuk, megfűszerezzük, és felöntjük egy kevés vízzel.
  5. Lefedjük a kuktát, és kb. 30 perc alatt nagy lángon puhára főzzük.
  6. Ha kész van, levesszük a kukta tetejét, és megvárjuk, amíg elfő a maradék víz.

Tarhonya elkészítése:


  1. A tarhonyát kevés olajon, nagy lángon aranybarnára pirítjuk, lejjebb vesszük a lángot alatta, és hideg vízzel felöntjük, annyival, amennyi ellepi.
  2. Megvárjuk, amíg elfő a víz, újra felöntjük, és puhára főzzük. (Főzés alatt nem szabad kevergetni!)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 114 679
elküldve: 3
receptkönyvben: 326
elkészítve: 20/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolanda

Mióta szakács: 2010.01.07.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

disznópörkölt tarhonyával, egyszerű sertéspörkölt

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Beki
Beki Sun, 2010-10-31 05:23

Müszi! 1x1 túl kicsi? Látnád én mit művelek a hússal, mértani pontossággal tudom miniatürizálni. :P
Szerintem mindegy is mekkora. :) Ki hogy szereti. Mi a sok kis apró kockát szeretjük például.

Pont ma fogom ezt az ételt elkészíteni. Én is ugyanígy szoktam, csak a tv paprika nélkül.

Jolanda
Jolanda / Jolanda Fri, 2010-02-26 16:33

Szia Kata!
Edény függő,de nekem egyikbe sem ég le.
Amíg pirítod addig kevergetni kell,de amikor már főzöd akkor csak arra figyelj,hogy amikor elfőtt a víz alóla akkor kész van.
Sok sikert!

rizsa
rizsa Wed, 2010-02-24 08:24

Kedves Jolanda,

kicsit bizonytalan vagyok, mert sok helyen meg pont azt mondják, hogy kevergetni kell.
De Rád fogok hallgatni. A pörkölt már tegnap elkészült, már csak a tarhonya hiányzik.

Kata

Müszi
Müszi Wed, 2010-01-20 17:10

Kedves Jolanda !
Bocsánat, hogy beleszólok, de az 1x1 cm-s kocka nekem túl kicsinek tűnik, persze ahány ház, annyi szokás !
Üdvözlet és még egyszer bocsi: Marika

718
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
tv paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tarhonya 50 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek