Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspörkölt paradicsomosan hagyma nélkül

Sertéspörkölt paradicsomosan hagyma nélkül
Sertéspörkölt paradicsomosan hagyma nélkül
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemesen sós-paradicsomos pörköltet akartam készíteni, ami fagyasztva hetekig eláll, és fagyasztóból negyed órán belül, újszerű állapotban elővehető. Sok körethez illik. Egyszerre sokat célszerű készíteni, ami 2.5-3 órát igényel. Ennek nagyjában nem kell mellette állni.
Készíthető hagymával: nem igazán érezni az ízén, viszont a hagyma könnyes munka.
Készíthető zsír helyett olajjal: hamarabb romlik.

hozzávalók / 4 adag

pörkölt

köret

ajánlat

Egy nagy pohár víz illik hozzá. Édes italokat csak utána javaslok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiolvasztjuk, pár centis kockákra vágjuk. Ez a lépés kihagyható, ha a hús már fel van kockázva. A főzési időt növeli, ha egy tégla fagyos hús kerül a vízbe, de a végeredményen nem változtat.
  2. Egy fazékban zsírt melegítünk. Ha elterült a fazék alján, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és kavargatjuk fél percig.
  3. Hozzáadunk egy pohár vizet, majd megkavarjuk. Hozzáadjuk a húst, és annyi vizet, hogy belepje a húst.
  4. Kezdődik a főzés, ami mérsékelt tűzön 1 kiló kiolvasztott hússal kb. 75-90 perc, az alábbi idők ezt követik. Fagyos hússal egy fél órát megéri rászámolni az elején. Kavargatás: az elején elég 10-20 percenként. Az utolsó kb. 15 percben, amikor már sűrűsödik, percenként kavarható, hogy ne kapja oda az alját.
  5. Már a főzés elején hozzáadható az ételízesítő, a többivel még várjunk.
  6. Ha eltelt fél óra, hozzáadjuk a sűrített paradicsom felét. Még negyed óra múlva a többit is.
  7. 50-60 percnél kis szeletekre felvágjuk a nyers paradicsomot, és hozzáadjuk. Ha van véletlenül a fagyasztóban felvágott paradicsom, az is hozzáadható, úgy, ahogy van.
  8. 70 perc körül kóstolgatással kiderül, mit kell még tenni: Ha gyorsan fogy a folyadék a fazékból, de nem főtt még meg a hús, vizet adunk hozzá. Ha sűrűsödik, de nem elég paradicsomos az íze, paradicsomlét adunk hozzá. Ha sűrűsödik, de nem elég sós, sót/ételízesítőt adunk hozzá. Ha még híg, de a hús már puha, tovább főzzük. Attól nem kell félni, hogy a hús túl sokáig fő.
  9. A fentieket követve a végeredmény már sűrű, lassan folyó, de marad elég szósz a húson ahhoz, hogy ellepje a fazékban.
  10. Köretnek konzervatív vendégeknek fejenként 10 deka rizst vagy tésztát főzünk, és pár ecetes uborkával tálaljuk. Számomra ízesebb köret fejenként 30-40 deka ananász vagy barack. A legfinomabb pedig 20 deka fagyasztott erdei gyümölcs, amit a még meleg pörkölt olvaszt ki a tányéron.
  11. A maradékot adagonként lefagyasztjuk. Ha annyi szósz maradt a húson, ami belepi a műanyag edényben, akkor mikrózva is szinte eredeti íze lesz. Amúgy érdemes paradicsomosan felfőzni egy fazékban.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 976
elküldve: 1
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sorsburgonya

Mióta szakács: 2015.11.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sós-paradicsomos pörkölt, sertéshúsos pörkölt, paradicsomos pörkölt hagyma nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

648
sertés rövidkaraj 1 kg
sűrített paradicsom 30 dkg
paradicsom 40 dkg
fűszerpaprika 1 ek
sertészsír 2 ek
víz 2.5 l
ételízesítő 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
erdei gyümölcs mix 80 dkg