
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Kacsamell serpenyőben sütve
Karfiolpüré
614
Kalória
74.6g
Fehérje
7.4g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
362.1g
Víz
324.1g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
Kacsamell serpenyőben sütve
Karfiolpüré
Összesen
614
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
Kacsamell serpenyőben sütve
Karfiolpüré
Összesen
2453
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1394 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 845 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 362.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
614
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 298.6 g
Zsír
-
Összesen 120.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5576.1 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 3382 mg
-
Nátrium 1280 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 1448.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 614 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 570 micro
-
Kolin: 988 mg
-
Retinol - A vitamin: 585 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
2453
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
104
kcal
Elkészítés
Kacsamell serpenyőben sütve
- A megmosott, megszárított, SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰ mellek bőrét beirdaljuk (Igyekszünk nem belevágni a húsba.) A bőrös részt sózzuk, a húsosat sózzuk és borsozzuk. Forró, száraz serpenyőbe, bőrével lefelé rakjuk. 3-4 perc alatt pirosra, ropogósra sül a bőre, a hús pedig kb. a feléig kifehéredik, ekkor fordítjuk meg. Ezt az oldalt is max. 5 percig sütjük, hogy ruganyos maradjon. Közben a kisült zsírral locsolgatjuk.
- A megsült melleket szeletelés előtt 10 percig pihentetjük.
Karfiolpüré
- A karfiolt egy kanál tejjel, sós vízben megpároljuk.
- Összetörjük, vajat és fűszereket keverünk hozzá. Pár szál petrezselyemmel összeturmixoljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 15 p
Ahány ház, annyi kacsasütési szokás. Van, aki hideg serpenyőbe rakja, van aki forróba a kacsamellet. Ki szárazon, ki zsiradékon süti, és végül sütőbe rakja. Nekem az alábbi módszer válik be a legjobban, a hús omlós, a bőre pedig roppanós lesz. A karfiolpürét petrezselyemlevél helyett szerecsendióval is ízesíthetjük.