r
Nosalty Logó

Serpenyős kacsamell karfiolpürével

Ceglédi Manka
Serpenyős kacsamell karfiolpürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kacsamell serpenyőben sütve

Karfiolpüré

614
Kalória
74.6g
Fehérje
7.4g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
362.1g
Víz
324.1g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kacsamell serpenyőben sütve

Karfiolpüré

Összesen 614 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kacsamell serpenyőben sütve

Karfiolpüré

Összesen 2453 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kacsamell serpenyőben sütve

Karfiolpüré

Összesen 104 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    362.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 614 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5576.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    3382 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1448.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 2453 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Kacsamell serpenyőben sütve

  1. A megmosott, megszárított, SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰ mellek bőrét beirdaljuk (Igyekszünk nem belevágni a húsba.) A bőrös részt sózzuk, a húsosat sózzuk és borsozzuk. Forró, száraz serpenyőbe, bőrével lefelé rakjuk. 3-4 perc alatt pirosra, ropogósra sül a bőre, a hús pedig kb. a feléig kifehéredik, ekkor fordítjuk meg. Ezt az oldalt is max. 5 percig sütjük, hogy ruganyos maradjon. Közben a kisült zsírral locsolgatjuk.
  2. A megsült melleket szeletelés előtt 10 percig pihentetjük.

Karfiolpüré

  1. A karfiolt egy kanál tejjel, sós vízben megpároljuk.
  2. Összetörjük, vajat és fűszereket keverünk hozzá. Pár szál petrezselyemmel összeturmixoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ahány ház, annyi kacsasütési szokás. Van, aki hideg serpenyőbe rakja, van aki forróba a kacsamellet. Ki szárazon, ki zsiradékon süti, és végül sütőbe rakja. Nekem az alábbi módszer válik be a legjobban, a hús omlós, a bőre pedig roppanós lesz.  A karfiolpürét petrezselyemlevél helyett szerecsendióval is ízesíthetjük.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.