r
Nosalty Logó

Selymes zellerpüré barnított vajjal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Selymes zellerpüré barnított vajjal
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A püréhez

Összesen 699 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A püréhez

Összesen 2798 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A püréhez

Összesen 88 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    768 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 699 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5397.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    3071 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    1697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2798 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

A püréhez

Elkészítés

A püréhez

  1. A zellert megmossuk, majd szárazra töröljük. A felületét bedörzsöljük olajjal és alufóliába csomagoljuk. 200 fokon nagyjából 1 óra alatt puhára sütjük, majd hagyjuk a fóliában kihűlni.
  2. A vajat kockákra vágjuk és egy nagy, világos színű (hogy jobban lássuk a barnulást) serpenyőbe tesszük. Közepes lángon felolvasztjuk, és folyamatos kevergetés közben tovább főzzük. Először látni fogjuk, hogy kis fehér részecskék válnak ki a vajból, ezek fognak idővel aranybarnára pirulni. Nagyjából 5 perc kell ehhez, de ítéljünk a szín és az illat alapján. Ha diós, kellemesen pirult illatokat érzünk, és a részecskék barnára váltanak, elkészültünk. Vigyázzunk, ne égessük oda, mert akkor keserű lesz.
  3. A kihűlt zellert késsel megszabadítjuk a héjától, majd kockákra vágjuk és a barnított vajhoz adjuk. Átforgatjuk, hogy minden kockát bevonjon a zsiradék, majd egy botmixerrel elkezdjük simára dolgozni. Fokozatosan hozzáadjuk a langyos tejet, míg sima és selymes pürét nem kapunk (a zeller méretétől függően több vagy kevesebb tejre lehet szükség). Ekkor ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 999
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 06.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek
Selymes zellerpüré barnított vajjal
Lakos Benedek 237 recept

Ha unjuk a burgonyapürét, vagy kallódik otthon egy nagy gumó zellerünk, készítsünk egy fazék selymes, barnított vajjal ízesített és gazdagított köretet. Dolgozni alig kell érte, élvezni azonban maximálisan lehet.

Hozzávalók

A püréhez

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek