r
Nosalty Logó

Scialatelli padlizsános paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Scialatelli padlizsános paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összeállítás és tálalás

Összesen 387 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összeállítás és tálalás

Összesen 1548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összeállítás és tálalás

Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3710 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 387 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1962 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14840 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 1548 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    953 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Összeállítás és tálalás

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tejet, a sót, a tojást, az olajat, a reszelt sajtot, ami lehet parmezán például, és az aprított bazsalikomot, petrezselymet keverjük jól el habverővel, utána mehet a tálba a kétféle liszt, a 00-ás és a semolina, ami egy nagyon finom búzadara.
  2. A tésztát kézzel gyúrjuk össze, nem kell sokáig dolgozni vele, egy golyóban, letakarva tegyük a hűtőbe pihenni egy fél órára.
  3. Semolinával szórt deszkán nyújtsuk sodrófával 2-3 milliméteres vastagságúra, téglalap formába, hajtsuk félbe és így szeleteljük kb. 5 milliméteres csíkokba, akkor lesz csoda szép duci majd a szószban.
  4. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki, kb. 6-8 perc alatt.

A szószhoz

  1. Olívaolajon, lassú tűzön pároljuk, pirítsuk meg a padlizsánkikckákat, hogy egy kis színt kapjanak, és szinte puhák legyenek.
  2. Én itt tettem az egészhez egy fej kockázott vöröshagymát, ami nem feltétlenül autentikus, de nagyon jó hozzá. Szerintem így lesz krémes, teljes a szósz.
  3. Aztán tegyük hozzá a darabolt koktélparadicsomot, pár perc alatt fonnyasszuk hozzá. Végül a sűrű, nagydarabos konzervparadicsomot tegyük hozzá, sózzuk utána, és főzzük lassú tűzön odáig, hogy a leve kicsit elpárologjon és besűrűsödjön. Csak finoman keverjük, a padlizsándarabok ne törjenek teljesen össze, maradjon darabos, rusztikus.

Összeállítás és tálalás

  1. Tálaláskor nagy bazsalikomleveleket tegyünk a tésztára, reszelt parmezánt kínáljunk mellé, amiből mindenki tehet egy keveset, de tényleg ne sokat, mert úgy jó, ahogy van. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4013
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 09.

Ajánló

Leggyakrabban halas és kagylós paradicsomszósszal tálalják, aztán van az 'alla nerano', mely egy parmezános-cukkinis változat, de nekem ez a padlizsános-paradicsomos a kedvencem. Remélem, egyezik az ízlésünk, próbáljátok ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sorrentoban ettem ezt a nagyszerű, házi készítésű, friss tésztát, és gyorsan utánajárta a receptjének, hogy veletek is megoszthassam. Sok jó leírást találtam, aztán ez a legjobb összetételű finomság született.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Összeállítás és tálalás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...