Scialatelli padlizsános paradicsomszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g búzadara90 kcal
-
19g tej11 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g só0 kcal
-
5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
A szószhoz
-
6g olívaolaj53 kcal
-
130g padlizsán31 kcal
-
38g koktélparadicsom7 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
1g só0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
Összeállítás és tálalás
-
5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
387
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g búzadara360 kcal
-
75g tej42 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
20 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
A szószhoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
520g padlizsán124 kcal
-
150g koktélparadicsom27 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
2g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Összeállítás és tálalás
-
20 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
1548
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
6.4g búzadara23 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.3g parmezán sajt1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
1.5g olívaolaj14 kcal
A szószhoz
-
1.5g olívaolaj14 kcal
-
33.4g padlizsán8 kcal
-
9.6g koktélparadicsom2 kcal
-
25.7g konzerv paradicsom4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
Összeállítás és tálalás
-
0.3g parmezán sajt1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
99
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1009.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 279.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3710 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
387
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 60.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4038.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 479 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 657 mg
-
Nátrium 2616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1116.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 1962 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 14840 micro
-
Lut-zea 1134 micro
Összesen
1548
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 953 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
75 ml tej
-
1 db tojás
-
1 kk só
-
5 g parmezán sajt
-
5 levél bazsalikom
-
3 szál petrezselyem
-
3 ek olívaolaj
A szószhoz
-
3 ek olívaolaj
-
1 nagy db padlizsán
-
15 dkg koktélparadicsom
-
1 ízlés szerint só
-
1 közepes db vöröshagyma
Összeállítás és tálalás
-
5 g parmezán sajt
-
10 levél bazsalikom
Elkészítés
A tésztához
- Először a tejet, a sót, a tojást, az olajat, a reszelt sajtot, ami lehet parmezán például, és az aprított bazsalikomot, petrezselymet keverjük jól el habverővel, utána mehet a tálba a kétféle liszt, a 00-ás és a semolina, ami egy nagyon finom búzadara.
- A tésztát kézzel gyúrjuk össze, nem kell sokáig dolgozni vele, egy golyóban, letakarva tegyük a hűtőbe pihenni egy fél órára.
- Semolinával szórt deszkán nyújtsuk sodrófával 2-3 milliméteres vastagságúra, téglalap formába, hajtsuk félbe és így szeleteljük kb. 5 milliméteres csíkokba, akkor lesz csoda szép duci majd a szószban.
- Forrásban lévő sós vízben főzzük ki, kb. 6-8 perc alatt.
A szószhoz
- Olívaolajon, lassú tűzön pároljuk, pirítsuk meg a padlizsánkikckákat, hogy egy kis színt kapjanak, és szinte puhák legyenek.
- Én itt tettem az egészhez egy fej kockázott vöröshagymát, ami nem feltétlenül autentikus, de nagyon jó hozzá. Szerintem így lesz krémes, teljes a szósz.
- Aztán tegyük hozzá a darabolt koktélparadicsomot, pár perc alatt fonnyasszuk hozzá. Végül a sűrű, nagydarabos konzervparadicsomot tegyük hozzá, sózzuk utána, és főzzük lassú tűzön odáig, hogy a leve kicsit elpárologjon és besűrűsödjön. Csak finoman keverjük, a padlizsándarabok ne törjenek teljesen össze, maradjon darabos, rusztikus.
Összeállítás és tálalás
- Tálaláskor nagy bazsalikomleveleket tegyünk a tésztára, reszelt parmezánt kínáljunk mellé, amiből mindenki tehet egy keveset, de tényleg ne sokat, mert úgy jó, ahogy van. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4013
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 09.
Ajánló
Leggyakrabban halas és kagylós paradicsomszósszal tálalják, aztán van az 'alla nerano', mely egy parmezános-cukkinis változat, de nekem ez a padlizsános-paradicsomos a kedvencem. Remélem, egyezik az ízlésünk, próbáljátok ki!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
586 recept
Sorrentoban ettem ezt a nagyszerű, házi készítésű, friss tésztát, és gyorsan utánajárta a receptjének, hogy veletek is megoszthassam. Sok jó leírást találtam, aztán ez a legjobb összetételű finomság született.