r
Nosalty Logó

Fusilli Margherita

Shaz1724
Fusilli Margherita
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

622
Kalória
25.5g
Fehérje
83.7g
Szénhidrát
20.4g
Zsír
252.4g
Víz
35g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    252.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    15207 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    252.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    15207 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3595 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Feltesszük a tésztát főni egy lábosban (só, olívaolaj).
  2. Egy serpenyőbe olívaolajat és sonkát teszünk, a miniparadicsomokat kettévágjuk, majd arccal lefelé beletesszük a serpenyőbe.
  3. Ha a tészta már kb. 5 perce fő, akkor indítjuk be a serpenyő alatt a lángot (amíg felforr, addig magas láng, amint rotyogni kezd, levesszük alacsonyra), kb. 5 percig hagyjuk, majd szétnyomkodjuk kicsit a paradicsomokat.
  4. Beletesszük a serpenyőbe a paradicsomszószt is és egy merőkanálnyi vizet a tészta vizéből.
  5. Csak ezek után nyomjuk bele fokhagymanyomóval a gerezdeket (ha ezt előbb tesszük, keserű lesz az egész szósz).
  6. A tésztát leszűrjük.
  7. Mivel a sonkát csak az íze kedvéért tesszük bele, és mire kész a szósz nagyon megkeményedik, most kivesszük és félretesszük, szendvicsben nagyon finom.
  8. Ezek után a tésztát is a serpenyőbe tesszük, éppen csak összekeverjük a szósszal, és már tálaljuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Az egyik barátnőm soha sem szerette a paradicsomot, ez számomra eleve elképzelhetetlen. Egyik nap viszont átjött és megkóstolta ezt a hihetetlenül egyszerű, mégis igazán finom receptet, és annyira ízlett neki, hogy megevett egy egész tányérral. Egy nőnek az ilyen mindig hatalmas elismerés. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...