r
Nosalty Logó

Csirkemell sajttal rakva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Csirkemell sajttal rakva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 336 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2016 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 336 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8827.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1991 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2784 mg
  • Nátrium
    3512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1017 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2016 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, majd besózzuk, és kicsit kiklopfoljuk. (Azt vettem észre, ha előbb sózzuk, s utána klopfoljuk a húsokat, akkor jól beleivódik a só a húsba, s jobb ízű lesz a hús.)
  2. A trappista sajtot lereszeljük.
  3. Egy jénai tál aljára reszelünk egy kis sajtot, majd ráhelyezzük a kiklopfolt, besózott csirkemellet. Erre jön megint a reszelt sajt, majd újra a csirkemellek. Addig pakoljuk egymásra a hozzávalókat, amíg el nem fogynak. Úgy rakjuk, hogy a tetejére sajt kerüljön.
  4. A jénaira rátesszük a tetejét, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, hogy az egész hús átsüljön.
  5. Utána kivesszük a sütőből, levesszük a jénai tetejét, s még kb. 10 percig nagy lángon sütjük, hogy kicsit megpirosodjon a sajt a tetején.
  6. Akár melegen, akár hidegen finom húsos étel, s nagyon mutatós felszeletelve!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6134
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 14.

Ajánló

Tört krumplival vagy sült krumplival és zöldkörettel tálaljuk. Szerintem egy pohár vörösbor még jobban feldobná ezt a gyors és finom húsételt...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a csirkemelles rakott hús nagyon finom és nagyon egyszerű. Akár fiatal kezdő háziasszonyok is seperc alatt elkészíthetik, s csak 3 hozzávalóból áll.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek