r
Nosalty Logó

Savanyú káposzta Odzsi konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Odzsi
Savanyú káposzta Odzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Alapanyagok előkészítése

Összerakás

Összesen 292 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Alapanyagok előkészítése

Összerakás

Összesen 2627 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Alapanyagok előkészítése

Összerakás

Összesen 21 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14036.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    13115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    451 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    687 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    592 micro
  • β-karotin
    1261 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 292 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126324.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    4241 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1312 mg
  • Foszfor
    2594 mg
  • Nátrium
    118039 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.8 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    247 mg

VÍZ

  • Összesen
    9324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2569 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4057 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4100 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5324 micro
  • β-karotin
    11352 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    6006 micro
Összesen 2627 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 21 Kcal

Hozzávalók

Alapanyagok előkészítése

Összerakás

Elkészítés

Alapanyagok előkészítése

  1. A káposztát gyaluljuk le (torzsa nélkül), keverjük össze a sóval. Hagyjunk 4 nagy levelet a tetejére.
  2. A répát, birsalmát és a tormát hámozzuk meg. A répát vastagabb karikára, az almát vékonyabb szeletekre, a tormát kb. 6 cm hosszú, vékony csíkokra daraboljuk fel.

Összerakás

  1. Egy kb. 25 l-es műanyag hordó aljára behelyezzük a kaprot, a köményt.
  2. Erre 1 sor káposzta kerül (kb. 4 cm 1 sor vastagsága), majd ráhelyezzük ezeket: 6 szem borsot, 5 karika répát, 3 csík tormát, 3 szelet almát, 3-4 db babérlevelet, 3 db csöves paprikát.
  3. Újabb sor káposzta és megint fűszer. Minden sort jól le kell döngölni, hogy kiszoruljon a levegő. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a káposzta. A tetején káposzta legyen, erre a 4 db levél kerül. Ne lógjon ki szálas káposzta! Öntsük rá a vizet.
  4. Nyomassuk le valami nagyon tiszta, fehér színű alkalmatossággal. Ha nincs kő, jó a műanyag üvegekbe töltött só is. A lényeg, hogy lé alatt legyen a káposzta.
  5. Tartsuk meleg helyen, míg bent van és érik, addig is le kell lezárni.
  6. Ha melegebb helyen van kb. másfél hét alatt érik meg. Kóstoljuk meg, ha elég savanyú, mehet a hidegre lezárva. Néha mossuk le a nehezékeket.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1856
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 28.

Ajánló

Savanyúságnak kiváló.

Receptkategóriák

Anyósom tett el minden évben káposztát savanyodni, ami nagyon finom volt. Kaptunk belőle mindig, de keveset, ami hamar elfogyott. Így pár évvel ezelőtt nekifogtam én is az elkészítésének. Eddig mindig sikere volt.

Hozzávalók

Alapanyagok előkészítése

Összerakás

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek