Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr almalé házilag

Natúr almalé házilag
Natúr almalé házilag
125 perc / előkészület: 120 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én centrifugám csak maszatol, ezért függöny anyagból varrtam zacskót, tökéletesen át lehetett préselni rajta. Mielőtt lezártam volna az üveget, az ujjamat belemártottam egy kevés Na-benzoátba, és áttöröltem a dugó belsejét a biztonság kedvéért.

Az almalé gyógyhatása vitamin és ásványi anyag tatalmának köszönhető. Kiemelkedő a vér, máj és vesetisztító hatása. Bővebb információ a www. almanedu.hu/alma_elettani .html

hozzávalók / 6 adag

  • 5 kg alma (Tetszőleges mennyiség)

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, kivágjuk a hibákat, ledaráljuk és vászonszűrőn átpréseljük. (A férjekkel kicsavartatjuk.)
  2. 70-80 fokra felhevítjük, leszedjük a habját, steril üvegekbe töltjük és lezárjuk.
  3. Száraz dunsztba tesszük. Amit pár napon belül elfogyasztunk, azt nem kell felforralni, csak hűtőbe tenni.
  4. Jó minőségű gyümölcscentrifugával egyszerűbb a művelet.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 54 936
elküldve: 1
receptkönyvben: 141
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, fűszerek házilag, befőtt

egyéb elnevezések

almalé, házi almalé, almalé tartósítószer nélkül

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anette01
anette01 Fri, 2017-07-07 21:13

Nagyon örülök, hogy rád találtam itt a receptoldalon, hiszen mindenki dicsér. Most nézegetem a receptjeidet, jópárat már elmentettem magamnak. Pár napja készítettem almalét csak úgy, ahogy magamtól kitaláltam és jó lett, viszont legközelebb kipróbálom a te receptedet. Egyébként nekem van búzafűprésem és azzal szoktam kifacsarni. Az is tökéletes hozzá.

Napermial
Napermial Sat, 2015-03-07 20:14

Kedves Piroska! Azt szeretném kérdezni: Hány deci almalé lesz egy kiló almából?

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2015-03-08 10:20

Sajnos nem tudom megmondani a múlt ősszel nem termett almánk, már nem emlékszem a korábbira, de függ az alma lédússágától is.

Napermial
Napermial Sun, 2015-03-08 12:23

Semmi probléma, majd kiokoskoedom, köszönöm a gyors választ.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-11-02 08:40

Szia Veronika! Nem nagyon bírom én se a gyümölcsleveket, az alma levet is úgy iszom, hogy fele arányban felhígítom teával a reggelihez. Úgy is finom. Puszi: Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-11-02 01:37

Jaj, de jo, hogy ezt megosztottad velunk Piroska!!! Nekem nincs gyumolcscentrifugam, de van egy ferjem es ket eros fiam, ugy-hogy meg lesz oldva a dolog:)Nagyon tetszik,hogy "a ferjekkel kicsavartatjuk".
Most eppen azon tortem a fejem, hogy a frissen nyomott narancslen kivul hogyan lehetne mas gyumolcslet rogtonozni magamnak a reggelimhez. Sajnos a narancs tul savas az en gyomromnak, es mindig megfajdul tole. Itt ugyan meg nem vettem "natrium benzonatot", legalabb is nem tudom, hol es hogyan kerjem, de nem szamit, mert en lefagyasztanam a gyumolcslevet.
Nagyon orulok az otletnek, koszonom szepen, Puszi: Veronika

390
alma 5 kg