r
Nosalty Logó

Sárgarépafőzelék Vicikó konyhájából

Vicikó
Sárgarépafőzelék Vicikó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

529
Kalória
10.9g
Fehérje
48.3g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
213.3g
Víz
50.2g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
24.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    213.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1646 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14784 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 529 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    18567 micro
  • β-karotin
    44353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 1585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1146 micro
  • β-karotin
    2738 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított sárgarépát vékonyra szeleteljük.
  2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és beletesszük a répakarikákat.
  3. Kb. 8-10 perc alatt,fedő nélkül, kevergetve félpuhára pároljuk, pirítjuk.
  4. Levesszük a tűzről, folyamatosan keverve hozzáadjuk a lisztet, kissé felhígítjuk a vízzel, majd a tejjel folytatjuk, és alaposan elkeverjük.
  5. Sózzuk, cukrozzuk, visszatesszük a tűzre, és felforraljuk.
  6. Esetlegesen kevés tejjel hígíthatjuk még.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Gyerekkori szép emlékű eledel. :-) Anyukám a mai napig is készíti, én is természetesen, és még mindig nagyon ízlik. A finomsága szerintem az egyszerűségében rejlik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek