r
Nosalty Logó

Sárgarépa-főzelék borban párolva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Sárgarépa-főzelék borban párolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1154 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1991 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    19022 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    859 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    76090 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    4789 micro
Összesen 1154 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2009 micro
  • β-karotin
    4941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát felszeleteljük, és vajon a bor hozzáadásával puhára pároljuk.
  2. Megszórjuk finomliszttel, és állandó keverés mellett pirítjuk pár percig.
  3. Ezután félrehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel.
  4. Elkeverjük, felöntjük a tejjel, simára keverjük, sózzuk, és jól kiforraljuk.
  5. Ha sűrű, még vízzel hígítjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6974
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgarépa-főzelék borban párolva
Ligeti Károly 129 recept

Néhány főzeléket, többek között a sárgarépa, zöldborsó, karalábé stb., főzés helyett érdemes párolással készíteni, mivel az étel nem fő szét, és a zöldségek roppanósak maradnak. A kevés vízben, csontlében vagy borban történő, rövid ideig tartó párolás egyik nagy előnye, hogy a vízben oldódó vitaminok nem vesznek úgy el, mint a hosszú lében való főzéssel. A párolást lassú tűzön végezzük, fedővel, így a gőznek köszönhetően megmarad, és koncentrálódik az étel jellegzetes íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?