r
Nosalty Logó

Sárgaborsó főzelék 3.

NS
Sárgaborsó főzelék 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sárgaborsóhoz

A rántáshoz

542
Kalória
30.4g
Fehérje
88.6g
Szénhidrát
9g
Zsír
52g
Víz
-
Koleszterin
28.9g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sárgaborsóhoz

A rántáshoz

Összesen 542 kcal
  • 17% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sárgaborsóhoz

A rántáshoz

Összesen 2170 kcal
  • 17% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sárgaborsóhoz

A rántáshoz

Összesen 274 kcal
  • 17% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 542 kcal
  • 17% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2580.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    116 mg

Víz

  • Összesen
    207.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 2170 kcal
  • 17% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

A sárgaborsóhoz

  1. A sárgaborsót miután egy éjszakát áztattuk, leszűrjük, átmossuk, kb 1,5-2 l vízben az átnyomott fokhagymával, zellerlevéllel, a reszelt krumplival, sóval, borssal odatesszük nagyon kicsi lángon főzni. /Kicsi lángon, mert hajlamos lesz kifutni: ezért kell a fakanalat is benne hagyni, mert mellette a gőz tud távozni, és kevésbé engedi, hogy kifusson./
  2. A fentiekből elkészítjük a rántást, hűlni hagyjuk.
  3. Kb. 1,5 óráig főzzük, a krumpli szétfő benne - tehát sűríti-, ezért készítünk csak nagyon kevés rántást.
  4. A kihűlt rántást a megfőtt főzelékből egy merőkanállal felengedjük, és a fővő főzelékbe keverjük, készre főzzük.
  5. Ha kell még - megkóstolva -, utána ízesítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 90 p

Nagyon laktató, akár egytálételként is tálalható, utána egy kis sütivel, például madárkával, kevert túrós sütivel vagy pogácsával. A megfőtt főzeléket szűrőn át is lehet passzírozni, én most nem tettem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...