Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó főzelék 3.

Sárgaborsó főzelék 3.
Sárgaborsó főzelék 3.
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon laktató, akár egytálételként is tálalható, utána egy kis sütivel, például madárkával, kevert túrós sütivel vagy pogácsával.
A megfőtt főzeléket szűrőn át is lehet passzírozni, én most nem tettem.

hozzávalók / 4 adag

A sárgaborsóhoz

A rántáshoz

ajánlat

Általában télen füstölt főtt csülökkel készítem, de most, hogy kívánta a családom, fasírttal kínáltam.
Bármilyen húsétel adható mellé tetszés szerint: pörkölt, sült hús, fasírt, stb.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót miután egy éjszakát áztattuk, leszűrjük, átmossuk, kb 1,5-2 l vízben az átnyomott fokhagymával, zellerlevéllel, a reszelt krumplival, sóval, borssal odatesszük nagyon kicsi lángon főzni. /Kicsi lángon, mert hajlamos lesz kifutni: ezért kell a fakanalat is benne hagyni, mert mellette a gőz tud távozni, és kevésbé engedi, hogy kifusson./
  2. A fentiekből elkészítjük a rántást, hűlni hagyjuk.
  3. Kb. 1,5 óráig főzzük, a krumpli szétfő benne - tehát sűríti-, ezért készítünk csak nagyon kevés rántást.
  4. A kihűlt rántást a megfőtt főzelékből egy merőkanállal felengedjük, és a fővő főzelékbe keverjük,  készre főzzük.
  5. Ha kell még - megkóstolva -, utána ízesítünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 54 815
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplival sűrített sárgaborsó főzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

513
felesborsó 0.5 kg
burgonya 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
zellerlevél 2 db
zöldpaprika 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 dkg