Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó-főzelék pirított virslikarikákkal

Sárgaborsó-főzelék pirított virslikarikákkal
Sárgaborsó-főzelék pirított virslikarikákkal
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diákkoromban ki tudtak volna kergetni a világból ezzel a főzelékkel. Mindenkinek van élménye a menzai "betonfőzelékről". Felnőtt koromban azonban gondoltam, lehet ezt finoman is elkészíteni. Ez a recept egy "ehető" változata ennek a sokat szidott főzeléknek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap a sárgaborsót beáztatjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesedésig pároljuk. Rátesszük a lecsöpögtetett sárgaborsót, a babérlevelet, és felöntjük az alaplével. (Esetleg húsalaplével vagy füstölt hús alaplével.) Puhára főzzük.
  2. Turmixolhatjuk, de én szeretem kicsit darabosra hagyni. Megsózzuk. Hozzákeverjük a mustárt.
  3. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és hozzáadjuk a főzelékhez, jól elkeverjük, és 1-2 percig forraljuk még. Megkóstoljuk, adhatunk hozzá 1 kk. cukrot.
  4. A virsliket felkarikázzuk, és pici olajon megpirítjuk.
  5. Tálalásnál a virslikarikákat a főzelék tetejére szórjuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 40 116
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mancika

Mióta szakács: 2010.01.07.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virslis főzelék, menza kaja

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

395
felesborsó 25 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 2 ek
babérlevél 1 db
zöldség alaplé 1 l
virsli 10 dkg
mustár 1 teáskanál
tejföl 1 dl
finomliszt 1 csapott ek
0 ízlés szerint