Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos sárgaborsó-főzelék

Sajtos sárgaborsó-főzelék
Sajtos sárgaborsó-főzelék
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mostani hidegben ez egy jó kis lélekmelegítő főzelék, bármilyen feltét illik hozzá. Vegetáriánusok kihagyják a szalonnát, és egy tápláló egytálételnek felel meg.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát, hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és az olajon a szalonnával kezdve, sorban egymás után megsütjük.
  2. Hozzáadjuk az előző este beáztatott sárgaborsót.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával és a fűszerekkel, majd felöntjük kétszer annyi vízzel, mint ami ellepi.
  4. Addig főzzük sűrűn kevergetve, amíg a borsó szét nem fő. Vigyázzunk, mert először könnyen kifut, később pedig könnyen leragad. 
  5. Aki úgy szeretné, botmixerrel pürésítheti is. A sűrűséget vízzel való hígítással szabályozhatjuk.
  6. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és ha egyet forr, elzárjuk, és beletesszük a reszelt sajtot. Jól elkeverjük. 
  7. Amikor a sajt elolvadt, lehet tálalni. Díszítésnek sajttal még megszórjuk.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 30 628
elküldve: 5
receptkönyvben: 244
elkészítve: 17/18
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sárgaborsófőzelék, sajtos baconös sárgaborsó főzelék

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Julcsi_05
Julcsi_05 Wed, 2017-04-26 11:38

Köszönöm a receptet, elkészítettem és alig bírtam abbahagyni. :) Nagyon-nagyon finom lett! Én összeturmixoltam és tettem bele egy-két babérlevelet is az elején. Biztos, hogy máskor is elkészítem.

400
felesborsó 25 dkg
bacon 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 1 ek
sajt 15 dkg