Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérrépapüré

Fehérrépapüré
Fehérrépapüré
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaldeneker György ötlete alapján készítettem. Wellington filé egyik körete volt, pillanatok alatt elfogyott, hatalmas sikere volt. Tiszta szerencse, hogy a tálat azonnal lefotóztam, pár perc múlva már csak az üreset tudtam volna. 

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehérrépát megpucoljuk és felkockázzuk. Annyi sós vízben, ami épp ellepi, feltesszük főzni. Lefedve, kicsi lángon, lassan puhára főzzük.
  2. Leszűrjük, egy keveset félreteszünk a vízből, hátha túl sűrű lenne a püré (bár végül nem volt rá szükség). Hozzáadjuk a vajat, botmixerrel pürésítjük, és krémesre keverjük. Semmi egyéb fűszer nem kell hozzá a són kívül, anélkül is ízletes, finom.
  3. Érdekes módon teljesen más az íze így a fehérrépának, mint a levesben főttnek. (Azt a férjem nem eszi meg, ebből repetázott.) Ugyanígy lehet zellerből vagy paszternákból is pürét készíteni, azokat is ki fogom próbálni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 2 900
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
264 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répaköret

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

338
fehérrépa 1 kg
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint