r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-meggyes vajas sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sárgabarackos-meggyes vajas sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 296 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2377 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 296 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    156.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1692 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1376 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    3688 micro
  • β-crypt
    210 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 2377 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 237 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackot és a meggyet megmossuk és kimagozzuk, a barackot feldaraboljuk.
  2. A tojásfehérjét a sóval felverjük, és hozzákanalazunk 3 csapott evőkanállal a porcukorból.
  3. A tojássárgáját a vajjal, a vaníliás cukorral, a maradék porcukorral, valamint a citrom héjával és levével kikeverjük, közben hozzáadva a tejszínt.
  4. A vajas keverékhez keverjük a lisztet és a sütőport, majd a kókuszlisztet is. Óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  5. Egy kisebb tepsit vagy tálat kivajazunk, és beleöntjük a tésztát. A tetejére pakoljuk a gyümölcsöket, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 20031
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 12.

Receptkategóriák

Most épp sárgabarackkal és meggyel készült, de másmilyen, épp szezonális gyümölccsel is elkészíthető ez a vajtól krémes, a tojásfehérjétől könnyed, mennyei sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.