Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-cseresznyés piskóta

Tejfölös-cseresznyés piskóta
Tejfölös-cseresznyés piskóta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már ideje, hogy felhasználjam a fagyasztóban pihent, magozott, ropogós cseresznyét.

Erre a receptre történt a választás.

Nagyon finom, légiesen könnyed sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét kiolvasztjuk.
  2. A tésztához, a tojásokat kikeverjük a porcukorral, a többi hozzávalóval, végül a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztamasszát, tetejét kirakjuk a cseresznyével.
  4. Fahéjas kristálycukrot szitálunk a tetejére.
  5. 180 fokra melegített sütőben, kb. 35 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 038
elküldve: 10
receptkönyvben: 229
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés piskóta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

576
finomliszt 30 dkg
tojás 3 db
tejföl 3 dl
citrom 1 db
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
cseresznye 80 dkg
cukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál