r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-levendulás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Sárgabarackos-levendulás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Muffin tészta

Levendulás hab

Levendulás cukor

Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Muffin tészta

Levendulás hab

Levendulás cukor

Összesen 5317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Muffin tészta

Levendulás hab

Levendulás cukor

Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    307.3 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2810.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    691 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2520 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    5257 micro
  • β-crypt
    456 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 5317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Muffin tészta

Levendulás hab

Levendulás cukor

Elkészítés

Muffin tészta

  1. A csokoládét és a sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra. A vajat olvasszuk fel és hűtsük vissza.
  2. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, a levendulás cukrot, a vaníliás cukrot és az apróra vágott csokoládét, majd keverjük össze.
  3. A visszahűtött vajhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a habtejszínt, majd keverjük simára.
  4. Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük hozzá óvatosan a feldarabolt sárgabarackot is.
  5. A muffin formát béleljük ki papírkapszlival(vagy zsírozzuk és lisztezzük ki) és kanalazzuk bele a masszát.
  6. Helyezzük be az előmelegített sütőbe és 180 fokon 30 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni.

Levendulás hab

  1. A puha vajhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a cukros-vajas krémhez és felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
  3. Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk a habot a muffin tetejére és levendula virággal díszíthetjük.

Levendulás cukor

  1. Az aprócska virágokat csipkedjük le a szárról, majd a vaníliás cukorral összekevert kristálycukorral rétegezzük egy jól zárható befőttes üvegben. Hagyjuk egy-két hétig lezárva, hogy a cukor jól átvegye a levendula ízét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 484
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 03.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Muffin tészta

Levendulás hab

Levendulás cukor

Címlapról ajánljuk

További cikkek