Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos-joghurtos süti

Sárgabarackos-joghurtos süti
Sárgabarackos-joghurtos süti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jégeső és a többszöri vihar intézte hozamkorlátozás ellenére, még mindig van sárgabarackunk, pedig már készítettem egy nagy adag lekvárt, és kétszer is megsütöttem ezt a sárgabarackos pitét.
Édesség utáni vágyunk konstansnak mondható, így nem okozott gondot kettőnknek az újabb (csupa finomsággal teli) barackos süti eltüntetése. Mentségünkre szóljon, legkedvesebb barátnőm is besegített:-).
A klassz recept erről a gyönyörűséges blogról való.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Robotgéppel összekeverjük a tojásokat, a cukrot, az olívaolajat és a joghurtot.
  2. Az átszitált liszthez adjuk a sütőport és a sót, hozzákeverjük a tojásos masszához.
  3. A sárgabarackokat megmossuk, szárazra töröljük, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk (előtte 12 db negyed barackot félreteszünk, ez megy majd a sütik tetejére). A gyümölcsdarabokat beleforgatjuk a tésztába.
  4. A muffinsütő mélyedéseit kb. 15 x 15 cm-es sütőpapírdarabokat szabálytalanul belegyűrve kibéleljük. (Lehet persze muffinpapírral is, de akkor nagyon egységes kinézetű lesz a végeredmény- ami persze nem baj.)
  5. Igazságosan elosztjuk a masszát a mélyedésekben, mindegyik tetejére egy negyed barackot teszünk.
  6. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 30 perc alatt (tűpróba!).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 978
elküldve: 5
receptkönyvben: 340
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurtos-sárgabarackos süti, joghurtos-barackos süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-26 20:57

Kedves Petra!

Én is kipróbáltam a recepted, és nagyon ízlett mindenkinek! Köszönöm, hogy megosztottad velünk. ;)

A muffin készítéssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Mikor megsült, akkor nagyon szépen felemelkedett a teteje, de amint kivettem a sütőből melegen, vízszintbe ment le. Mit tanácsolsz/tanácsoltok, hogy legközelebb ne járjak így? (a süti rendesen megsült, az íze jó volt)

ides
ides Sat, 2010-07-03 11:08

Ma megsütöttem.Csempésztem a tésztájába egy kis rumot,a barackokat kis kockákra vágtam,fahéjjas kristálycukorba forgattam,és úgy szórtam a tészta tetejére......isteni fini lett!:)Ja,és natúr joghurt helyett barackossal csináltam.:)

petra
Petra / petra Thu, 2009-07-16 09:11

Kedves Erika!
Nem kell változtatni az összetételen! A sütési idő lesz eltérő, attól függően, mekkora tepsiben készíted. Azt javaslom, figyeld folyamatosan a sütit, és tudod, tűpróba!
Örülök, hogy tetszenek a receptek:-)
További jó sütést-főzést és szép napot!
Petra

gezenguze
gezenguze Thu, 2009-07-16 08:56

Kedves Petra!

Nagyon kedvelem a receptjeidet, nagyon közel áll az ízvilága a mi ízlésünkhöz. Most ez a sárgabarackos süti tetszett meg. Szerinted kell változtatni az összetételen ha nem muffinként szeretném megsütni vagy elég csak a sütési időt növelni.
Köszi Erika

585
sárgabarack 300 g
joghurt 250 g
finomliszt 200 g
sütőpor 2 tk
tojás 2 db
olívaolaj 80 ml
nádcukor 125 g
1 csipet