r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-joghurtos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Sárgabarackos-joghurtos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 585 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2337 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    766 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 585 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    3065 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 2337 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgéppel összekeverjük a tojásokat, a cukrot, az olívaolajat és a joghurtot.
  2. Az átszitált liszthez adjuk a sütőport és a sót, hozzákeverjük a tojásos masszához.
  3. A sárgabarackokat megmossuk, szárazra töröljük, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk (előtte 12 db negyed barackot félreteszünk, ez megy majd a sütik tetejére). A gyümölcsdarabokat beleforgatjuk a tésztába.
  4. A muffinsütő mélyedéseit kb. 15 x 15 cm-es sütőpapírdarabokat szabálytalanul belegyűrve kibéleljük. (Lehet persze muffinpapírral is, de akkor nagyon egységes kinézetű lesz a végeredmény- ami persze nem baj.)
  5. Igazságosan elosztjuk a masszát a mélyedésekben, mindegyik tetejére egy negyed barackot teszünk.
  6. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 30 perc alatt (tűpróba!).
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 28553
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A jégeső és a többszöri vihar intézte hozamkorlátozás ellenére, még mindig van sárgabarackunk, pedig már készítettem egy nagy adag lekvárt, és kétszer is megsütöttem ezt a sárgabarackos pitét. Édesség utáni vágyunk konstansnak mondható, így nem okozott gondot kettőnknek az újabb (csupa finomsággal teli) barackos süti eltüntetése. Mentségünkre szóljon, legkedvesebb barátnőm is besegített:-). A klassz recept erről a gyönyörűséges blogról való.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Nagyon kedvelem a receptjeidet, nagyon közel áll az ízvilága a mi ízlésünkhöz. Most ez a sárgabarackos süti tetszett meg. Szerinted kell változtatni az összetételen ha nem muffinként szeretném megsütni vagy elég csak a sütési id?t növelni. Köszi Erika

Petra

Kedves Erika! Nem kell változtatni az összetételen! A sütési id? lesz eltér?, attól függ?en, mekkora tepsiben készíted. Azt javaslom, figyeld folyamatosan a sütit, és tudod, t?próba! Örülök, hogy tetszenek a receptek:-) További jó sütést-f?zést és szép napot! Petra

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem.Csempésztem a tésztájába egy kis rumot,a barackokat kis kockákra vágtam,fahéjjas kristálycukorba forgattam,és úgy szórtam a tészta tetejére......isteni fini lett!:)Ja,és natúr joghurt helyett barackossal csináltam.:)

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Én is kipróbáltam a recepted, és nagyon ízlett mindenkinek! Köszönöm, hogy megosztottad velünk. ;) A muffin készítéssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Mikor megsült, akkor nagyon szépen felemelkedett a teteje, de amint kivettem a süt?b?l melegen, vízszintbe ment le. Mit tanácsolsz/tanácsoltok, hogy legközelebb ne járjak így? (a süti rendesen megsült, az íze jó volt)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek