Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás szelet

Sárgarépás szelet
Sárgarépás szelet
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sárgarépát csak nagyon nehezen tudtam elképzelni süti alapanyagaként, de a családnak " bejött".

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Tejszínhabbal és idénygyümölccsel tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát megtisztítjuk és lereszeljük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a fahéjat, a lisztet és végül a reszelt répát. Ha túl tömény, lazítsuk kevés tejjel.
  3. A tésztát öntsük kivajazott és lisztezett tepsibe és süssük kb. 40 percig előmelegített sütőben.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd vonjuk be a vajjal elkevert megolvasztott tortabevonóval. Kihűlés után szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x36x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 302
elküldve: 2
receptkönyvben: 171
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsimama

Mióta szakács: 2010.03.17.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgarépás süti, répás szelet, répás sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krisz.
Krisz. Sun, 2020-04-12 07:56

A ferjemnek kulonosen izlett, finom lett. Semmit nem valtoztattam a recepten. Koszonom!

Telilanykak
Telilanykak Fri, 2017-09-08 12:05

Már többször elkészítettem,nagyon szeretjük.
Teljes kiőrlésű liszttel is ugyan olyan finom. :)

vikomano
vikomano Wed, 2012-04-25 16:22

Szia!
Lehet finomliszttel is készíteni a sütidet?
Csak mert nekem eddig sosem ízlettek a sütik, ha rétesliszttel csináltam..De már nagyon szeretnék répás sütit enni. :-)
Előre is köszönöm!
Viki

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Wed, 2012-04-25 20:13

Szia Viki! Igazság szerint csak egyszer készítettem el ezt a sütit és akkor rétesliszttel készítettem .Szerintem olyan hatalmas különbség nem lehet. Sajnos csak ennyit tudok segíteni. üdv: mm

szilvinyu
szilvinyu Sun, 2011-11-27 16:01

A kislányommal elkészítettük, egyszerűen ment pedig nem vagyunk gyakorlottak és nagyon finom is lett! Ajánlom mindenkinek!!!

1460
sárgarépa 500 g
tojás 3 db
cukor 200 g
napraforgó olaj 200 ml
rétesliszt 500 g
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 tk
tej 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tortabevonó 100 g
vaj 50 g