Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Basbousa

Basbousa
Basbousa
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy angol weboldalon olvastam.

hozzávalók / 4 adag

Az öntethez

A tésztához

ajánlat

A kókuszreszeléket, amit a süti tetejére szórtam, egy száraz serpenyőben előzőleg megpirítottam. Így sokkal finomabb (szerintem, de ízlés kérdése).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összekeverjük, és min. 3 órát hűtőben pihentetjük. Elkészíthetjük előző este is, és pihenhet egész éjszaka.
  2. Sütés előtt még egyszer átkeverjük a masszát, majd kivajazott vagy -margarinozott, lisztezett tepsibe simítjuk, és megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Amíg a tészta sül, elkészítjük az öntetet: a cukorból és a vízből szirupot főzünk, amit a citromlével ízesítünk. A forró szirupot a megsült, de még forró tészta tetejére locsoljuk. Kókuszreszelékkel megszórjuk, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 588
elküldve: 1
receptkönyvben: 195
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos süti öntettel, öntetes kókuszos süti, kókuszos-citromos süti, citromos-kókuszos süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillagfeny77
Csillagfeny77 Wed, 2013-03-20 16:17

Sziasztok!
A Basbousa egy egyiptomi edesseg,van egy-ket ismerosom,akik unnepekkor keszitik el ezt a finomsagot.A szirupot le kell huteni,szobahomersekletre,vagy hutobol kiveve.

kapormag
kapormag Thu, 2012-09-13 12:55

Én eddig úgy tudtam, hogy a szirupot ki kell hűteni, mielőtt ráöntjük a forró tésztára.

ejiku
Maria. / ejiku Fri, 2010-10-01 16:05

Sziasztok Reguska és lona!
Én ezt egy jénai tálban sutottem,mérete : 30x22cm.Maria

reguska
reguska Fri, 2010-10-01 15:52

Nagyon jól néz ki és jól is hangzik a recept. A kislányom szereti a búzadarás dolgokat és a citromot is... Ki fogom próbálni, milyen méretű tepsiben kell sütni?

2264
víz 2.5 dl
cukor 1 bögre
citromlé 1 citromból nyert
kókuszreszelék 10 dkg
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 3 db
búzadara 3 bögre
kókuszreszelék 30 dkg
cukor 3 bögre
joghurt 7.5 dl