Nosalty Logó

Meglepetés gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meglepetés gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1004 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4014 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1295 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 1004 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    240.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5404.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1375 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.1 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    5179 micro
  • β-crypt
    492 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2812 micro
Összesen 4014 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát és a csicsókát puhára főzzük, majd hámozás után krumplinyomóval pépesre préseljük.
  2. A lisztet, tojást, a hideg margarint, és a meghűlt burgonya és csicsóka pépet összedolgozzuk a sóval.
  3. A tésztát kinyújtjuk kb:1/2 cm-es vastagságúra, és kb.:10x10 cm-es kockákra felvágjuk.
  4. A kockákra ráhelyezzük a kimagozott és félbevágott sárgabarackot, vagy szilvát felváltva.
  5. Meghintjük fahéjjal és vaníliás cukorral.
  6. Majd a négy sarkát a tésztának ráhajtva a gyümölcsre kicsi "gombócokat" formálunk.
  7. Lobogó forró, sós vízben kifőzzük, 5perc alatt.
  8. A lenmagpelyhet 3 evőkanál olajon egy kicsit megpirítjuk, és a gombócokat megforgatjuk benne.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14490
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Ajánló

Cukrot hinthetünk a tetejére, ill. savanykás gyümölcslekvárral is fogyaszthatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajnos, nem sikerült teljesen gluténmentesre készíteni. Inkább gluténszegénynek mondanám, tulajdonképpen a 20 dkg-liszt csak, ami glutént tartalmaz. Első próbálkozásomkor a 20 dkg búzaliszt helyett rizsliszttel próbáltam ezt a tésztát, csak nudli alakban. Teljesen szétfőtt, és egy nagy masszahalom lett belőle, tehettem én bármennyi tojást bele! Ez a minimális gluténmennyiség 28 gombócra eloszlik, talán aki gluténmentes diétán van, nem eszik meg egyszerre úgysem 28 db gombócot! A kalóriákról már nem is beszélve! A csicsóka azért került bele, mert kevés volt a burgonya itthon - a zöldséges hétvége lévén bezárva, hát egy kicsit törtem a fejem, hogy mivel lehetne helyettesíteni a krumplit. "Szegény ember vízzel főz", a mondás szerint, én meg csicsókával. A csicsóka végül is a burgonyafélék családjába tartozik, csak édes. Kimentem a kertbe, vad áskálódásba kezdtem, és sikerült a hiányzó burgonyamennyiségnek megfelelő csicsókát kilapátolni. Ajánlom, hogy főzés előtt a csicsókagumó szárát teljesen vágjátok le. Egy kicsit hanyagul csak letörögettem, és 2-3 cm-es szárak a főtt gumón maradtak, összetöréskor tele vannak szálkás rost darabokkal - ez ehetetlen - le kell vágni róla. Igazán evés közben ért minket a meglepetés. Ezért is neveztem el Meglepetés gombócnak, mert a fele gombóc szilvás - a másik fele sárgabarackos töltetű, és csak evéskor derül ki, hogy mi is a töltelék.

Hozzászólások

orla

Sajnos, aki lisztérzékeny, azon nam segít, hogy kevés a liszt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek