r
Nosalty Logó

Sárgabarackbefőtt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackbefőtt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1452 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5810 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1452 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1451.9 g
  • Cukor
    1380 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    4611 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    40697 micro
  • β-crypt
    3869 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3311 micro
Összesen 5810 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, elfelezzük.
  2. A vizet a cukorral és a befőtt tartósítóval felforraljuk.
  3. Közben az üvegeket tisztára mossuk, és kiforrázzuk.
  4. Ha felforr a lé, kis adagokban beletesszük a gyümölcsöt.
  5. Megforgatjuk benne, és ha gyöngyözni kezd, már szedjük is ki az üvegekbe.
  6. Ha elfogyott a gyümölcs, a levet újra felforraljuk.
  7. Minden üvegbe teszünk egy darab fahéjat, és 2-3 szegfűszeget.
  8. A forró levet rámerjük, celofánt teszünk a fedő alá és azonnal bezárjuk az üvegeket.
  9. 3 napra száraz dunsztba tesszük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 134116
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 17.

Ajánló

Desszertnek, süteményekhez, beteglátogatóba nagyon finom ajándék.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Leányom legkedvesebb csemegéje a sárgabarack befőtt. Nagyon könnyen elkészíthető, és nagyon finom. Sárgabarack nem minden éven terem, de ebben az évben bőséges a termés. Most nem kell beosztani, hogy hány üveggel lehet hetente megenni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Mária! Nagyon guszták a barackbef?ttjeid!Még a héten kifogom próbálni ezt a módszert. Üdv.:wkata

Törölt felhasználó

Szia Kata! Sok sikert hozzá. Sajnos nekem az idén nem lesz mit bef?zni mert elpusztult a sárgabarackfánk. Kivirágzott tele volt apró barackkal és utána egy hét alatt elszáradt.Marika

Törölt felhasználó

Kedves Mária!Én hasonlóképpen jártam a barackfával ,és a meggyfával is az idén.Szerencsére a családban még maradtak egészséges fák, így aztán kitudom próbálni a Te receptedet.Egyébként nagyon tetszenek az általad elkészített ételreceptek. Azt hiszem sokmindent ki fogok próbálni. Szép estét kívánok.Üdv.:kata

Törölt felhasználó

A recept tetszik, nekem szerencsére idén rengeteg barack lesz, szeretnék eltenni, de kérdésem lenne: meghámozni avagy nem hámozni? Sok receptet olvastam ma, a Tiéd a legszimpatikusabb de érdekelne, hogy hámozod, avagy sem? nemrég f?ztem már lekvárt, azt sem hámoztam, csak mostam. remek lett, eddig :-)

Törölt felhasználó

Ha szépek a sárgabarackok nem szoktam meghámozni.Amit a képen látsz az üvegekben az sincs meghámozva. A sárgahúsú kajszibarackot szoktam, de azt általában nem kell hámozni, mert le lehet húzni a héját.!Én lekvárnak sem szoktam meghámozni a barackot.Azel?tt ledaráltuk húsdarálón, ma pedig felrakom f?ni, és ha már felforr beleállítom a jó kis botmixeremet.Marika

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ! Megnyugtattál:-) Én is csak a foltokat vagy esetleges sérüléseket vágtam ki, a lekvárt meg addig f?ztem, amíg a boti szétaprította könnyedén. Így most a bef?tt is héjastól fog elkészülni.

Törölt felhasználó

Szia! Bocsánat, hogy megint zavargok, hétvégén kaptam egy másik receptet, kipróbáltam, most úgy tettem el pár üveggel, Szerencsére barack van b?ven:-) A Te recepted szerintiek már ott virítanak a kamra polcán. A megtisztított felezett barackokat az üvegbe rakom, jól letömöm. Igyekszem viszonylag keményeket válogatni.Teszek rájuk 3 ev?kanál cukrot, és forró vízzel feltöltöm az üvegeket. Nagy fazék, újságpapírral kibélelve, alá víz és bele az üvegek, amelyeket forrás után lassú lángon jó egy óra hosszat dunsztoltam. Majd a fazékban hagyom kih?lni. Remélem így is jó lesz! Üdvözlettel : egy édesszájú inkvizítor

Törölt felhasználó

Édesszájú inkvizítor! Amit kaptál nagyon régi recept, én is ismerem a nagymamám szokta így eltenni a bef?tteket, különösen a szilvát.én baracknál azért nem nagyon szeretem, mert a teteje hajlamos a megbarnulásra.Párszem szegf?szeget és kis darabka fahéjat azért tegyél az üvegekbe. ja és egy kis szalicilt a tetejére. Puszi Marika

azaki

Szia! Én most fogok nekiállni, de én is a héjával kapcsolatban kérdeznék. Van másféle sárgabarack, mint sárga húsú? Az üvegben lév? itt a képeden is sárga, és azt írod nincs megpucolva (bár nekem úgy t?nik, de persze készséggel elhiszem, hogy nincs) Nem ?szibarackot akartál írni a sárga húsúhoz, aminek lehúzható a héja? :)

Törölt felhasználó

Szegf?szeg és a fahéj maradt, de szalicil helyett Na-benzoát került a tetejére. Délután nézem meg, még langyos kicsit. A barnulást meg úgyis csak az id? mutatja majd meg. :-) Ma lekvárt f?zök, dióval, valahol olvastam a receptet. Keményebbre fogom f?zni, mintha dzsem lenne szinte, és amikor kitöltöm az üvegekbe akkor teszek bele pár szem egészséges diót. Meglátom milyen lesz. Rengeteg a barack, ( Hála Istennek! ) de ki tudja jöv?re mennyi lesz, idén be kell spejzolni.Szerencsére sosem dobom ki az üres üvegeket, van hely a garázsban. Köszönöm a jó tanácsot még 1x :-) 1 Édesszájú Inkvizítor

Törölt felhasználó

  Kedves Mária! Nagyon szép ez a sárgabarack bef?tt, ki szeretném próbálni. De szegény tudatlan fejem (irul - pirul) nem tudja mi az a bef?tt - tartósító. Van ilyen direkt? Vagy szalicil? El?re is köszönöm válaszod: Boblanka

Törölt felhasználó

Szia Boblanka! Más dolog a bef?tt tartósító és más a szalicil. Én a bolti "Knorr Bef?tttartósítót" ajánlom neked használni.Nagyon egyszer?, mert csak ki kell mérni a gyümölcsöt, a vizet felforralni a cukorral és a tasakos bef?tt tartósítóval.Megforgatod benne az eltenni szánt gyümölcsöt , rá mered az üvegekre a levet lezárod és már mehet is a kamra polcra. Nem forr fel és garantáltan eláll, és még jó íz? is. Én általában a Tecoban szoktam megvásárolni, és azt használom minden gyümölcsbef?tt eltevéséhez. Sok sikert Marika.

Török Józsefné

Én ?szi barackot, sárgabarackot körtét mindig is így készítem el .

Törölt felhasználó

Kedves Mária! Ez lesz az els? bef?tt készítésem, és arra lennék kíváncsi, hogy a 4 kg barackból kb hány üveg bef?tt lesz (a kisebb "uborkás" üvegre gondolok) illetve, hogy mindegy, hogy mekkora a fahéjrúd? El?re is köszönöm a segítséget! Üdv: Barus

Törölt felhasználó

A hétvégén felbontottam az els? üveg kompótot, amit a recepted alapján készítettem el. Isteni finom lett, azóta már a második üveg is elfogyott!!!

Törölt felhasználó

Kedves Marika! Ez hány üvegre elegendö mennyiség? Szeretném elkészíteni, bär attól tartok hogy nincs kellö mennyiségü üvegem! :) Àgi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek