r
Nosalty Logó

Sárgabarack krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sárgabarack krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 868 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 218 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5137 micro
  • β-crypt
    486 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 868 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és meghámozzuk.
  2. Ha jó érett, kinyomjuk a héjából. Pár szép darabot félreteszünk.
  3. Annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni.
  4. Beletesszük a fűszereket, csipet sót, és ízlés szerint a cukrot.
  5. Pár percet forraljuk, és botmixerrel pépesítjük
  6. A pudingport elkeverjük a tejföllel, és kevés meleg vízzel.
  7. Ezzel behabarjuk a krémlevesünket.
  8. Pár percet forraljuk, kevergetjük, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis cukrot.
  9. Jól lehűtve tálaljuk. A félretett barackokat beledaraboljuk, és tejszínhabbal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 50894
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 18.

Ajánló

Kánikula idején bármikor hűsítő finomság.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyári hőségben nagyon kívánja az ember a hideget. Ez a krémleves felér egy fagyival, nagyon hamar mindenki kedvence lesz. Cukor helyett édesítőszerrel is készíthetjük.

Hozzászólások

evacili

Nagyon jónak t?nik.Még van pár szem barack a fán, megcsinálom.

judit.varga

Ma megcsináltam nagyon finom lett,pedig nem nagyon szeretem a gyümölcslevest.

Törölt felhasználó

Most lett kész. Nagyon nagyon finom lett. :)

Törölt felhasználó

Egészségetekre!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.