Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Salátaleves nagymama módra

Salátaleves nagymama módra
Salátaleves nagymama módra
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi otthoni, székely íz. Szeretett nagymamám receptje. Szerencsére még a halála előtt lediktáltattam vele a receptet. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és lassú tűzön pirítjuk. Amikor a zsírja jól kisült, belenyomjuk a fokhagymákat, és folyamatos kevergetés mellett egy kicsit összepirítjuk az ízeket.
  2. Felöntjük 1,5 liter vízzel. Sózzuk.
  3. A salátát megpucoljuk, és felcsíkozzuk. Beletesszük a fazékba, és közepes lángon, lefedve, néha megkevergetjük. Kb egy óra, amíg felforr, és megfő a saláta. Közben ellenőrizzük a salátát. Akkor készül el, amikor puha, de azért nem fő szét, még egy kicsit kemény is.
  4. Egy kanál lisztet egy kis vízzel elkeverünk, és hozzáadjuk a leveshez. Alaposan elkeverjük.
  5. A tojásokat egy csipet sóval felverjük, és belerongyoljuk a levesbe. Néhány percig folyamatos kevergetés mellett főzzük.
  6. Hozzáadjuk az ecetet. Elzárjuk.
  7. Tejföllel tálaljuk.
  8. Jó étvágyat!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 304
össznézettség: 62 388
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

eragal

Mióta szakács: 2014.08.30.
43 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

salátaleves, savanyú salátaleves, ecetes salátaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

332
erdélyi szalonna 10 dkg
fejessaláta 500 g
fokhagyma 3 gerezd
finomliszt 1 púpozott ek
tojás 5 db
0 ízlés szerint
ecet 2 ek
tejföl 5 ek
víz 1.5 l