r
Nosalty Logó

Sakk-matt - Kockás süti 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sakk-matt - Kockás süti 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sárga tésztához

A barna tésztához

A mázhoz

Összesen 1582 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sárga tésztához

A barna tésztához

A mázhoz

Összesen 6316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sárga tésztához

A barna tésztához

A mázhoz

Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    846 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 1582 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5681.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2472 mg
  • Nátrium
    1406 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785.5 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2318 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 6316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A sárga tésztához

A barna tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A sárga tésztához

  1. A sárga tésztához a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához adjuk. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
  2. A barna tésztát a sárgához hasonlóan, a kakaóporral elkészítjük.
  3. A megsült lapokat hosszában kettévágjuk, majd megkenjük baracklekvárral. Úgy helyezzük egymásra, hogy egy barna és egy sárga tészta kerüljön egymás fölé. Az így kapott süteményt deszkára helyezzük, és egy sima tárgyat fektetünk rá. Így hagyjuk fél órán át, hogy összeragadjanak.
  4. Ezután éles késsel kb. másfél cm-es szeleteket vágjuk. Az első szeletet lefektetjük, lekvárral megkenjük, és rátesszük a következőt, úgy hogy a vaniliásra kakaós jusson váltakozva.
  5. 4 szeletből lesz egy rúd sütemény. A kész rudakat csokimázzal kenjük meg.
  6. Csokimáz: A cukrot, a kakaóport és margarint 3 evőkanál vizzel feltesszük melegedni. Mihelyt elolvadt a margarin, kész is. Megkenjük a süti oldalait, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18910
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Garantáltan finom és dekoratív sütemény.

Hozzávalók

A sárga tésztához

A barna tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!