Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bagolyszem

Bagolyszem
Bagolyszem
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerti partira készült, könnyű, kissé kelt süti. Nagy sikere van mindig!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet jól elmorzsoljuk a margarinnal, közben a cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez a tojássárgájával együtt. Jól összegyúrjuk, ha kell még hozzá tej, tegyünk bele, hogy jól nyújtható legyen a tésztánk.
  2. A töltelékhez felverjük a tojásfehérjét habbá, hozzáadjuk a porcukrot, és kettévesszük a habot, egyik felébe a diót, a másikba a mákot keverjük.
  3. A tésztából 4 cipót készítünk, kb. közepes méretű tepsi nagyságúra nyújtjuk, és megkenjük lekvárral! Majd két oldalról feltekerjük mint a rétestésztát, de hagyunk közte kb. 3 cm-es hézagot, ebbe töltjük a diós vagy mákos tölteléket. 2 tésztát diósan, 2 tésztát mákosan töltünk meg (de mindenki úgy variálja, ahogy akarja, lehet mind diós is). Mind a négy tésztát így csináljuk, majd gázsütő tepsit sütőpapírral kibélelünk, és belerakjuk a tésztákat! (Én mindig először a tésztákat beleigazítom a tepsibe, és utána töltöm be a hézagokat,  szerintem így könnyebb!)
  4. A végén felvert tojással megkenjük a tésztát, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 059
elküldve: 1
receptkönyvben: 320
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

bibuka

Mióta szakács: 2009.11.24.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-diós kelt tekercs tojáshabbal, lekváros-mákos-tojáshabos süti, rádiótekercs

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zimanko7
zimanko7 Wed, 2014-09-03 14:16

Nekem a tésztája megdagadt (kelt tésztásra) , igy nem lett olyan szép :(

Hajnika5
Hajnika5 Sat, 2012-03-03 20:29

Nagyon jól néz ki,elmentettem a receptkönyvembe!Esetleg még annyit,hogy az én dédimamám meggyet rakott a két szélébe,és pávaszemnek hívta,de ez már részletkérdés.Ki fogom próbálni!

manna113
manna113 Mon, 2011-11-07 12:41

Kedves Bibuka!
Draga nagymamam sütött ilyet, Ö radiotekercsnek hivta. Miota meghalt nem ettem ilyen sütit, azaz közel husz eve. Ezert is örültem meg receptednek. Elmentettem, amint idöm engedi megsütöm.
Köszönettel: Ildiko

Szani54
Szani54 Mon, 2011-10-24 17:58

Málnalekvárral készítettem és 15 dkg kókuszreszeléket tettem a habba, így is finom.

urbanjne
urbanjne Mon, 2011-04-18 08:17

Nálunk is gyakran készül ez a süti. Én is a részták eligazításával kezdem. Kb. 4 cm-es a távolság a feltekert szélektől. Nálunk diós és kókuszos készül. A tojáshabba kell a kókuszreszeléket szórni, ugyanúgy mint a diósnál, vagy a mákosnál. Nekem baracklekvárral a legjobb.

Lidi
Lidi Wed, 2010-12-15 00:03

Nagyon guszta!Azt hiszem karácsonyi süti lesz!:=)

bibuka
bibuka / bibuka Mon, 2010-10-04 08:51

Üdv Ilona! Nem maradt ki,csak nézd meg jobban a receptet (1 kávés kanál) bibuka!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-05-09 19:30

Mi ezt rádiótekercsnek hívjuk. És NAGYON szeretjük!

1713
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
friss élesztő 2 dkg
cukor 0.5 teáskanál
tojássárgája 3 db
tej 0.5 dl
tojás 1 db
tojásfehérje 3 db
porcukor 15 dkg
dió 15 dkg
mák 12 dkg
lekvár/ dzsem 12 ek