r
Nosalty Logó

Bagolyszem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bibuka
Bagolyszem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6855 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    376.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6363.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2178 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    811 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.4 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2355 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2220 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 6855 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet jól elmorzsoljuk a margarinnal, közben a cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez a tojássárgájával együtt. Jól összegyúrjuk, ha kell még hozzá tej, tegyünk bele, hogy jól nyújtható legyen a tésztánk.
  2. A töltelékhez felverjük a tojásfehérjét habbá, hozzáadjuk a porcukrot, és kettévesszük a habot, egyik felébe a diót, a másikba a mákot keverjük.
  3. A tésztából 4 cipót készítünk, kb. közepes méretű tepsi nagyságúra nyújtjuk, és megkenjük lekvárral! Majd két oldalról feltekerjük mint a rétestésztát, de hagyunk közte kb. 3 cm-es hézagot, ebbe töltjük a diós vagy mákos tölteléket. 2 tésztát diósan, 2 tésztát mákosan töltünk meg (de mindenki úgy variálja, ahogy akarja, lehet mind diós is). Mind a négy tésztát így csináljuk, majd gázsütő tepsit sütőpapírral kibélelünk, és belerakjuk a tésztákat! (Én mindig először a tésztákat beleigazítom a tepsibe, és utána töltöm be a hézagokat, szerintem így könnyebb!)
  4. A végén felvert tojással megkenjük a tésztát, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23544
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kerti partira készült, könnyű, kissé kelt süti. Nagy sikere van mindig!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek