r
Nosalty Logó

Sajttekercses hidegtál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Sajttekercses hidegtál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 592 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 2368 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 188 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2427.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 592 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    193.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9708.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    2205 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    5906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    888 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    2173 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 2368 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    205 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A hidegtálhoz

  1. Elkészítjük a sajttekercset: a 20 dkg trappistát apróra reszeljük, beleöntjük egy nejlon zacskóba. Egy kis lábasban vizet forralunk, egyik kezünkkel tartva beleengedjük a zacskót. Kivesszük a vízből és a másik kezünkkel megnyomogatjuk, hogy egyenletesen olvadjon a sajt. Ez egy pár perces művelet. Egyszer-kétszer ismételni kell! (A kezünkre vigyázzunk!)
  2. Kinyújtjuk, rákenjük a magyaros sajtkrémet, betakarjuk a lapkasajttal. Feltekerjük mint a bejglit, folpackba csomagoljuk, hűtjük (én előző nap elkészítem).
  3. A sajtos párizsiszeleteket félbevágjuk, az uborkát vékonyra felszeljük. A paprikás szalámi egy részét, a fél párizsiszeleteket és az uborkát összegörgetjük, és felváltva körberakjuk a tálca szélén.
  4. A kihűlt sajttekercseket szeleteljük, és a göngyölt szeleteket kicsit takarva körberendezzük. Szintén így járunk el a vékony uborkaszeletekkel.
  5. A paprikás szalámiból és a vajretekből rózsákat készítünk, és a tálca közepére rendezzük. Az ementáli sajtot tetszőleges helyre tesszük, felezett pirosretekből készített 2 db egérkét teszünk mellé. Az egérkék szemei borsból vannak, a farka pedig a retek "bajsza".
  6. A többi hozzávalókból megdíszítjük, és az egész tálat aszpikkal lefényezzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 41235
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 10.

Ajánló

Ez a nyersanyag mennyiség egy 30 cm átmérőjű tálcára rendezéshez elegendő!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajttekercses hidegtál
Olaszné Anci 191 recept

Olyan szép, tavaszias időnk volt mostanában. Igaz, hogy a népi mondás úgy tartja: "A kutya nem eszi meg a telet!" Mi bizony azt hittük, hogy már "megeszi ". A barátaink Télűző Retropartyra hívtak, és mivel napok óta szakad a hó, úgy kellett a hidegtálat díszítenem és tálcára rendeznem, hogy becsomagolva is kinézzen valahogy. Ezt most csak így tudtam megoldani!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Annyira csodás, ügyes vagy! :-))) Türelmed az határtalan.:-)) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva- Anyóca ! Köszönöm Évikém ! Azért ne hidd, hogy mindenhez ilyen türelmem van. Én sem vagyok tökéletes.De a kedves szavaid, persze,hogy jól esnek ! Puszi: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Hideg csemegezo talad is gyonyoru, megis ezt fogom kiprobalni meglepeteskent csaladomnak egyik hajnalban. Segitsz a szalamik rozsakeszitesenek valo reszletesebb leirasaban? (a retket megtalaltam a you-tube-on) Elore koszonom valaszod, sok turelmet az igazi napsutes erejeig (veled erzunk :P :)

Olaszné Anci

Kedves Yve ! Köszönöm a kedves szavakat, csak egy pár nap türelmedet kérem, míg egy picivel jobban leszek! Nagyon szívesen leírom ! Jó lesz így? Szeretettel üdvözöllek : Anci

Törölt felhasználó

Draga Anci! Van turelem, van ido! Febr. utolso hetvegejere terveznem, ugyhogy relax, gyogyitgasd magad, de ne csak picikevel jobbra! Mihamarabbi gyogyulast kivanok, nyugis napokkal! (es nagyon koszonom a valaszt)

Olaszné Anci

Kedves Yve ! Itt is vagyok, a leírás a következ?: A paradicsomot kicsit vastagabban és szélesebben meghámozom és szorosan összetekerem. A végén még egy kis talpa is kialakul a rózsának. Sajtból, sonkából, nagyobb méret? felvágottakból, (pl:zala )egy 3-4 cm átmér?j? -attól függ mekkora rózsát szeretnél -pogácsa szaggatóval kis korongokat szúrsz. A szalámik mérete adva van. Az els?t szorosan összetekered, a másik szeletet a "középrész" köré hajtod. A harmadik szeletet úgy kezded, hogy egy kicsit takarja az el?z? szelet befejez? részét. Míg a bal kezeddel az egészet szorosan összefogod, a jobb kezeddel a harmadik szelet fels? részét kifele pördíted, hajtod.Bármiból készíted, annyi korongocskát rakj körbe a harmadik szeletnél leírtak szerint, amekkora rózsát szeretnél. A bimbóhoz 2-3 korongocska elég. A végén az alját egy fél szál fogvájóval összet?zöd.A fogvájó és a majdani fényezés összefogja. Nem tudom, hogy tudtam-e segíteni ? Ha valami nem érthet?, ahogy leírtam, nyugodtan kérdezd meg, szívesen válaszolok ! Jó munkát és szép napot neked !Üdv: Anci

Törölt felhasználó

WOW! Ez csucs! Igen, megertettem; sokkal bonyolultabbnak hittem, (vastagabb) szalvetakbol pedig ki is probaltuk MOST leirasod szerint: gyonyoruek igy is :P :) Koszonom a reszletes leirast. Remelem jobban vagy Anci, amit szivbol kivanok is! Megegyszer koszonom es maradok tisztelettel: Yve

Olaszné Anci

Kedves Yve ! Igen velem is ez szokott történni,hogy mindig bonyolultabb dolgokra gondolok el?ször. Nagyon örülök, hogy sikerült és nagyon szívesen !Jobban vagyok köszönöm. Szeretettel üdvözöllek : Anci

kelemen erzsebet

Csak mentem egymás után ezt a sok gyönyör?séges hidegtálat, de hogy mikor lesz id?m elkészíteni?

Olaszné Anci

Köszönöm kedves Erzsébet !Egyszer biztosan lesz,én máris kellemes id?töltést kívánok az elkészítéséhez ! Üdv: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Igen, tudom, ehhez több, ahhoz kevesebb a türelem. :-)) Tudom, és megértem. Ezek a tálak akkor is fantasztikusak, szeretettel készíted, nem csak türelemmel, és ezért is csodálatosak.:-)) A tökéletesség,a legjobb, ezekre törekszünk: hol több, hol kevesebb sikerrel. :-) De ett?l szép az egész Életünk.:-))) Pihen?s napokat kívánok most!!! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva- Anyóca ! Nagyon aranyos vagy ! Most más nem is jut eszembe ! Köszönöm, majd jelentkezem. Puszi: Anci

Fézsike

Kedves Ancika ! Neharagudj hogy ilyen soká köszönöm meg a szép hidegtálat . Mentségemre szoljon hogy tudod milyen keveset tudok a gépel?tt tölteni ! Viszont nagyon örülök hogy ilyen sok mindenkinek tetszett, és ennek jelét is adták . Én igazolhatom hogy , nemcsak gyönyör? volt hanem nagyon finom is . Remélem egyszer nekem is lessz d?m és merszem megcsinálni . Puszi Bözsike . Ui Roli már nyaggat hogy én is csináljam meg , mert a legtöbbet ? ette meg .

Olaszné Anci

Kedves Bözsike ! Nagyon várom a pénteket, hogy találkozzunk !Köszönöm a kedvességed, aranyos vagy. Rolit meg ne várasd sokáig ! Puszi: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci, most várok egy népes vendégsereget és azon t?n?dtem, hogy a felszeletelt húsokat, hogyan tudnám fényezni, még szebbé tenni és ezzel elkerülve az élelmiszer elszínez?dését. Segíts kérlek. Köszönöm Kati

Olaszné Anci

Kedves Katalin ! 1,5 dl csontlében /húslében/ egy ek zselatint felforralsz, vagy 1,5 dl víz, 1/3 húsleveskocka, egy ek zselatin felforralva. Egy sorral lefényezed, száradás után még egy sorral és csak azt az oldalát kell fényezni, amelyik felül lesz a tálon. Szépen csillogni fog és nem barnul meg. Én csak max. 3-4 órával tálalás el?tt szoktam ezt a m?veletet elvégezni. Ha id?közben megszilárdulna a zselatinod, én mikróban szoktam egy leheletnyi id? alatt olvasztani rajta. Sok sikert kívánok ! Várom a beszámolót a sikerr?l ! Üdv : Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci, nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál, csak még egyet szeretnék kérdezni, hogy milyen zselatint használsz? Nagyon tetszenek a receptjeid, a hidegtáladat meg sem próbálom utánozni, mert ez már m?vészet. De a tepsis bundáskenyeret föltétlenül megcsinálom. Köszönöm Kati

Olaszné Anci

Kedves Katalin ! Elnézést kérek a kés?i válaszért, de lakásfestés miatt nem nagyon voltam gép el?tt. Hátha nem késtem még a válasszal !Vagy Horváth Rozi vagy bármilyen zselatint, amilyet zacskósban kapok éppen, nincs egy bizonyos termék, amelyhez ragaszkodnék. Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci, köszönöm válaszodat, majd elküldöm Neked a blogom linkjét, amire felteszem, már, ha merem. Köszönöm, Kati

Olaszné Anci

Kedves Katalin ! Várom a linket !Már hogyne mernéd feltenni? Bátorság !Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci, megvolt a 25 f?s összejövetelem, küldöm a blogom linkjét. Hát nem végeztem profi munkát, talán inkább rusztikusnak nevezném a gasztro-gyártmányaimat. Meg lehet kritizálni (de komolyan, az épít? kritikát szívesen veszem) http://gibkatkonyhaja@blogspot.com Köszönöm a segítséged Pusz. Kati

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Megcsodáltam a képeket a hidegtálakról,és nem tudom szó nélkül hagyni.Fantasztikusan néznek ki,nagyon látszik rajtuk a kreatív munka.Sok hasznos tippet kaptam és megpróbálkozom a rózsa díszítésekkel is. További sok sikert kívánok és nagyon várom a további recepteket! Kata

Olaszné Anci

Kedves Katka83 ! Köszönöm a dicséretet és a jókívánságokat, igazán kedves t?led. Próbálkozzál nyugodtan, biztosan sikerülni fog ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Hozzávalók

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek