r
Nosalty Logó

Sajttal töltött, serpenyős lepény

Glaser
Sajttal töltött, serpenyős lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

675
Kalória
32.3g
Fehérje
61.6g
Szénhidrát
32.6g
Zsír
115.5g
Víz
160.8g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2702 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2170 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 675 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8679.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    3696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    246.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 2702 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű kefirt egy edénybe tesszük, hozzákeverjük a sót, cukrot és a szódabikarbonátot. Kb. 5 percig hagyjuk állni, majd elkeverjük a tojással.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sima tésztává gyúrjuk, és letakarva kb. 30 percet hagyjuk állni.
  3. A sajtot lereszeljük, majd a kaporral és a petrezselyemmel elkeverjük, 6 egyenlő részre osztjuk.
  4. A tésztát lisztezett munkalapon enyhén kinyújtjuk, a közepébe egy adag fűszeres sajtot helyezzünk, a széleket a töltelékre húzzuk, majd kb. 16 cm átmérőjű vékony körökké nyújtjuk.
  5. Egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, egy lepényt a serpenyőbe teszünk, lefedjük, és alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig sütjük, majd megforgatjuk, és további 2 percig sütjük. A maradék lepényeket ugyanígy megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p

Egy egyszerű és nagyon finom lepénykenyér. Tálalhatjuk valami finom dippel, salátával vagy csak önmagában.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...