Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal töltött, serpenyős lepény

Sajttal töltött, serpenyős lepény
Sajttal töltött, serpenyős lepény
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és nagyon finom lepénykenyér. Tálalhatjuk valami finom dippel, salátával vagy csak önmagában.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű kefirt egy edénybe tesszük, hozzákeverjük a sót, cukrot és a szódabikarbonátot. Kb. 5 percig hagyjuk állni, majd elkeverjük a tojással.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sima tésztává gyúrjuk, és letakarva kb. 30 percet hagyjuk állni.
  3. A sajtot lereszeljük, majd a kaporral és a petrezselyemmel elkeverjük, 6 egyenlő részre osztjuk.
  4. A tésztát lisztezett munkalapon enyhén kinyújtjuk, a közepébe egy adag fűszeres sajtot helyezzünk, a széleket a töltelékre húzzuk, majd kb. 16 cm átmérőjű vékony körökké nyújtjuk.
  5. Egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, egy lepényt a serpenyőbe teszünk, lefedjük, és alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig sütjük, majd megforgatjuk, és további 2 percig sütjük. A maradék lepényeket ugyanígy megsütjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 672
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kenyérlepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

675
kefir 250 ml
0.5 tk
cukor 0.5 tk
szódabikarbóna 0.5 tk
tojás 1 db
finomliszt 300 g
sajt 350 g
kapor 2 ek
petrezselyem 2 ek
napraforgó olaj 2 ek