r
Nosalty Logó

Sajttal töltött, serpenyős lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Sajttal töltött, serpenyős lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2702 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2170 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 675 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8679.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    3696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 2702 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű kefirt egy edénybe tesszük, hozzákeverjük a sót, cukrot és a szódabikarbonátot. Kb. 5 percig hagyjuk állni, majd elkeverjük a tojással.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sima tésztává gyúrjuk, és letakarva kb. 30 percet hagyjuk állni.
  3. A sajtot lereszeljük, majd a kaporral és a petrezselyemmel elkeverjük, 6 egyenlő részre osztjuk.
  4. A tésztát lisztezett munkalapon enyhén kinyújtjuk, a közepébe egy adag fűszeres sajtot helyezzünk, a széleket a töltelékre húzzuk, majd kb. 16 cm átmérőjű vékony körökké nyújtjuk.
  5. Egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, egy lepényt a serpenyőbe teszünk, lefedjük, és alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig sütjük, majd megforgatjuk, és további 2 percig sütjük. A maradék lepényeket ugyanígy megsütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 5243
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű és nagyon finom lepénykenyér. Tálalhatjuk valami finom dippel, salátával vagy csak önmagában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...