Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal töltött panírozott húsgolyó

Sajttal töltött panírozott húsgolyó
Sajttal töltött panírozott húsgolyó
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt nálunk a karácsonyi ebéd egy része.

hozzávalók / 4 adag

Alaphoz:

Töltelékhez:

Panírozáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Alaphoz:

  1. A darált húst sóval, borssal ízesítjük, és jól összedolgozzuk.

Töltelékhez:

  1. A reszelt sajtot vajjal, tojássárgájával, zúzott fokhagymával és sóval összenyomkodjuk villával.
  2. Gombócokat készítünk a húsból és a töltelékből is.
  3. A húsgolyót ellapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos golyót (kb. 4-5 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle).

Panírozáshoz:

  1. A töltött golyókat először beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 980
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos húsgolyó bundában, sajtos rántott sertésgolyó, sertéshúsos sajtos golyó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

623
darált sertéshús 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg
vaj 5 dkg
tojássárgája 1 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 4 csapott ek
zsemlemorzsa 4 ek