Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malac alakú burgonyás fasírt

Malac alakú burgonyás fasírt
Malac alakú burgonyás fasírt
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen készítettem ilyen kis "malacságot":) Sikerült ismét örömöt szereznem vele:)

hozzávalók / 4 adag

Fasírt

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
  3. Darált húshoz keverjük a leszűrt és villával összenyomkodott burgonyát, megdinsztelt vöröshagymát, 1 db tojást, 2 ek zsemlemorzsát, lisztet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és meghintjük fűszerpaprikával, és jól összedolgozzuk.
  4. Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a húst, malac formát alakítunk ki belőle, lekenjük felvert tojással, és megszórjuk 1 ek zsemlemorzsával.
  5. Miután megsült, egy tálcára tesszük, párizsiból kivágjuk a füleit, orrát és a farkincáját. Kettévágott olajbogyó a szemei, és egy-egy csepp majonézt teszünk bele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 211
elküldve: 3
receptkönyvben: 73
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vagdalt egyben sütve, malacka fasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
darált sertéshús 50 dkg
burgonya 20 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 5 ek
zsemlemorzsa 3 ek
finomliszt 2 csapott ek
párizsi 5 dkg
fekete olajbogyó 1 dkg