Nosalty Logó

Sajttal szórt kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Galenett
Sajttal szórt kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 693 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2774 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 250 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 693 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4775.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    2188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 2774 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és vizet. Megkelesztjük.
  3. Amikor megkelt, olajos kézzel formázzuk kenyér, zsömle, kifli, bagett formára. Pl: Kicsit kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, felgöngyöljük, sütőpapírra rakjuk és megszórjuk sajttal. (A képen ez látható.)
  4. 30 percig 180 fokon sütjük. Alul-felül sütés légkeveréssel a legideálisabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1507
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Ajánló

Bármihez. Ízlés szerint lehet sajtot, tejfölt, tojást, olivát, magvakat, diót, stb... a tetejére szórni, kenni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Galenett 6 recept

Szeretem a házi kenyeret, és a modern sütők újra lehetőséget adnak a házi kenyér elkészítéséhez.

Hozzászólások

pussycat

Ez akkor dagasztas nelkuli kenyer? Nekem nem teljesen vilagos a folyamat.....szoval ha jol ertem: osszegyurjuk, formazzuk, kinyujtjuk, kenjuk-szorjuk, felsodorjuk es ujra formazzuk.....igy belul a kenyerben is van sajt es tejfol? Es a masik, hogy miert a modern sutok adjak a lehetoseget a hazikenyer suteshez? azert nem kell dagasztani mert holegkevereses sutoben kell ezt sutni? Bocsass meg a sok kerdojelert, de sehogy sem ertem, ha egy kicsit bovebben leirnad !? Udv. Veronika

Galenett

Nem dagasztom, csak összegyúrom és megkelesztem. Amikor megkelt már formázom is. Én olajos kézzel szoktam formázni, de lehet lisztezett deszkán is. Csak lecsípem a megkelt tésztából a cipónak, zsömlének valót. A kenyeret úgy készítem, hogy kb. a tészta felét elveszem, kilapogatom olajos kézzel (lisztezett deszkán nyújtani is lehet) megkenem tejföllel, megszórom sajttal, összetekerem és kenyérformát csinálok bel?le. Amikor megsül belül is sajtos lesz a kenyér. :) Nem kötelez? így sajttal tölteni. Ha nincs itthon sajt, akkor csak a tésztából simán cipót csinálok és tojássárgájával kenem meg. Ez egy nagyon kreatív recept. Az alap tésztát sok mindennel (magvak, tejföl, sajt, olíva, stb...) lehet keverni. Nekem a régi hagyományos süt?mben soha nem sikerült ilyen szépre a kenyér, pedig tettem alá vizet is, de az elektromos légkeveréses süt? csodákra képes. Ha van még kérdés, örömmel várom. Üdvözlettel, Galen

pussycat

Nagyon szepen koszonom a resztletes valaszt. Udv. Veronika

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek