Nosalty Logó

Lusta kenyér Torma bevált receptjével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Torma
Lusta kenyér Torma bevált receptjével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 302 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1806 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 302 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1806 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, élesztővel, a 3 dl langyos vízzel, hozzáadjuk az olajat, majd ha kell,mégegy kicsi vizet (nekem 320-330 ml kell), és fényes tésztát dagasztunk kézzel, vagy géppel.
  2. 1 órát langyos helyen duplájára kelesztjük, majd olajozott, fedeles edényben (kétszer akkora legyen, mint a tészta, mert itt is kelni fog, és a tetőt lazán tenni, vagy kis lyukat fúrni bele!)a hűtőben tároljuk.
  3. A hűtőből kivéve hagyjuk szobahőmérsékleten (22 fok körül)melegedni 30 percet.
  4. Utána gyengéden megformázzuk, és megintkelesztjük 50-60percig.
  5. Közben asütőt felmelegítjük 230 fokra (30-40 perc).
  6. A tésztát bevagdaljuk, lespricceljük vízzel és aforró sütőben sütjük (itt fedeles jénaiban sütöttem) 30 percig, majd levesszük a fedőt, csökkentjük ahőt 200 fokra, és mégkb 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  7. Sütés után azonnal kivesszük a sütőből,vízzel lepermetezzük, majd rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 56382
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Ajánló

Szerintem a liszt igényli és "meghálálja" a kidolgozást; persze ki lehet próbálni dagasztás nélkül is ezt a receptet! Ha valakinek bejön, akkor lehet duplázni az adagot és kipróbálni öregebb tésztával is! Mindenesetre ajánlatos 2 héten belül felhasználni a tésztát, mert idővel veszít a rugalmasságából. Azokból inkább készítsünk pizzát, vagy lepény-kenyeret. Kiflik, zsemlék hamarabb átmelegszenek, kelnek, sülnek; ezekkel könnyebb, gyorsabb dolgozni, mint a kenyerekkel! Érdemes otthon sütni és érdemes gyakorolni; nem feladni! :)

Receptkategóriák

Csináltam egy hűtős próbasütést az én régen bevált, "agyon-sütött" fehér kenyér receptemmel, mert néhányan bajlódtak az Artizán péksütemény bármikor keverék állagával.  Érdekes, hogy nekem ez a keverék is ugyanolyan állagú lett hűtés után, mint a másik receptnél. Mindegyik egy fura maszlag volt formázáskor, miután a hűtőből kivettem (ez 24 órás hűtött). Egyikben sem hittem igazán, de minden könnyen ment, mint a karikacsapás! A kenyér gyönyörű, könnyű és ropogós lett!

Hozzászólások

Marcsisef

Kedves Torma. Mennyeiek a kenyereid. Szívesen lennék a kenyeres pajtásod!!! Szép hétvégét kívánok. Üdv. Marcsi

Torma

Aranyos vagy Marcsi, köszönöm :) Lehetsz a kenyeres pajtásom! Szivesen sütögetnék Veled a rotyogó bográcsos-kovászos töltött káposztád mellett!!! :))))) kellemes vasárnapot, Torma :)

Ági78

Szia Torma! Csudaszép a kenyered! Ha valaki még az életben nem sütött kenyeret, a Te receptjeidet végigolvasva biztosan kipróbálja! Puszillak és jó hétvégét: Ági :)

Torma

Köszi Ági; hát pontosan ezért teszem fel a recepteket, hogy kedvet csináljak másoknak is :) puszi, kellemes vasárnapot, Torma :)

Évi néni

Szia Torma! Gyönyör?, harapnivaló a kenyered. Csatlakoznék Marcsisefhez. Ma feltettem a maradék, legalább 2 és fél hetes artizán tészta házasítását egy kis kilófaló liszttel, amib?l bagettet sütöttem. Igen csak a végét járta a tészta, de a kenyér nagyon szépen megkelt és finom lett. Puszi: Vass

Torma

Szia Vass, köszönöm! Birom, ahogy variálod a receptjeidet! Remélem a Jen?k jól vannak? Én ma etetem mind a három kovászomat és a Fecót lefagyasztom, mert nem tervezek édes sütést, a kenyerekhez meg a sötét liszteseket szeretem. Azért még mindig a Jani a kedvencem :) P, T:)

Éva-Anyóca

Torma! Gyönyör?, ropogós csoda! :) Mentés. Szép hétvégét! Éva-Anyóca

Torma

Köszi Éva-Anyóca :) ez könny?, biztos recept, frissen is sütheted; akkor a dagasztás, kelesztés, sütés, kb 2 óra összesen...friss éleszt?vel is sütheted, az 2,5 dkg; 1 tk cukorral felfuttatni dagasztás el?tt. Próbáld ki egyszer :) kellemes vasárnapot, Torma :)

Éva-Anyóca

Kedves Torma! Újratöltöm az éléskamrát valamennyire,...liszt, cukor, olaj és egyebek......... :) El fogom készíteni, nagyon csábos ez a finomság!! :) Köszönöm ezt a receptet. Éva-Anyóca

Torma

Nagyon szivesen :) egész más a "hangod", most, hogy itt a tavasz! Minden jót, kellemes sütés- f?zést, Torma :)

Éva-Anyóca

Köszönöm Torma! Igen, nagyon jó hatással van a lelkivilágomra a tavasz! :-D Igaz, a hétvégére, ( holnaptól :( ) , - es?t és h?vöset mond, s?t, hétf?re még havat is ígérgetnek, de ez a tél utolsó kapálózása, ezt már fél lábbal kibírom! :) Anyukámék és anyósom, de más id?sebb ismer?s is, már kinn kapirgálgat a földön, már várják március 15-ét, hogy végre ültethessenek. :) Mi is fogunk, de ennyire naphoz nem kötjük, mint ?k, és mint régen,...- de mi is nagyon várjuk az ültetést, a magok fele már meg van. :) Latolgatás is volt, hogy mit hova a kertbe, mag vagy palánta formában.:) És ha végre május vége lesz, a lányom elballag :), és április végén még az is kiderül,végre!!!!, hogy hova vették fel középsuliba, :), - június közepe felé elmondhatjuk, hogy leérettségizett a legény :), / tanul ezerrel, mert nagyon muszáj!, / meg neki is a továbbtanulás, sikerül-e ahova akarná? - úgyhogy, ha az id? is csodás lesz, madarat lehet majd velem fogatni!!! :-D :-D Megérdemelt pihen?s nyár lesz!! :) Szép napot! Éva-Anyóca

Torma

Jol hangzik ez a tavaszi energiád a további családi tervekhez! Üdv és jó kertészkedést!!! T:)

Éva-Anyóca

Torma! Én energiát kaptam a tavasztól, és a csodás el?ttem lév? dolgokat, sorba vettem,...igen, ahogy írod. :) :) A gyerekeim viszont kiengedtek, ami a lányomnál nem baj, a felvételije meg volt, az eredményt várjuk, normális szinten tanul naponta, egy normális bizonyítványért, itt már annyira nem kell hajtania...:) A legénynél van némi idegeskedésem, (a férjemnek is), ha legalább félig elkapná az az energiamez?-er?, ami engem, nem lenne gond, bár,...szerencsére a hétvégi beszélgetés megint dobott rajta,...felfogta hogy nagyon közel van a vége a sulinak, ami nem csak azt jelenti, vége a négy év tanulásnak, itt, - hanem arra a bizonyos i-re egy hatalmas pontot kell tenni, és az az érettségije!! Anyának lenni nem könny?,..nem is gondoltam anno... :) Szép napot és várom a tavaszt vissza. :) Éva-Anyóca

Torma

Szerencsesek a gyerekeid, hogy ilyen szeretetben nonek fel; jo erzelmi alapokkal. A jo taplalek es a szeretet, ami boldogga tesz egy gyereket :) Udv, Torma :)

Csiki Piroska

Szia Torma! Egyik kenyered szebb, mint a másik. Nem is tudok választani. Szép vasárnapot. Piroska

Torma

Köszönöm Piroska, Neked is :))) T

pussycat

Hey Tormica, ez a kenyer annyira szep mint egy festmeny! Most meg fogom probalni megegyszer ezt a receptet. Gratula, puszi, Csuki:)))

Torma

Szia Csukica, jól teszed, olyan rugós volt! Egészen más az íze, mint a frissen sütöttnek...JOBB! De a Te éjszakás kelesztés?d lehet ilyen :) Ma sütök egy olyat, de vadkovászos: fehér, barna, és rozs liszttel, sok maggal...mák kell bele, mert azzal a legjobb :) kellemes hetet, Tormica :)

Yakuza

Mióta is van fent ez a kenyér recepted? ;-) és már ennyi dícséret?! nagyon guszta a kenyér Torma, te, szerintem egy genie vagy! ki próbálom tuti! megírom a végeredményt mindenképp! szép napsütéses napot kivánok, Bea (y) :-)

Torma

Kedves vagy Bea :) kellemes kenyerezést! Könnyebb készíteni, mint a foszlós kalácsot, úgyhogy biztos sikered lesz!!! Üdv, Torma :)

Törölt felhasználó

Ez csodálatosan néz ki. Mindjárt készítem is.:) Köszi

Torma

Szívesen, sok sikert, T:)

nyarieva

szia Torma, a h?t?ben meddig pihenjen a tészta? köszönöm el?re is válaszod. szép napot. Vica

Torma

Szia Vica! Lehet rögtön is sütni, ha megkelt, vagy h?t?be tenni és 2 hét alatt fel kell használni. Id? elteltével gyengül benne az éleszt? "emel? ereje", úgyhogy pár nap elteltével jobb lapos kenyeret, kiflit, pizzát sütni. Üdv, Torma :)

Piros

Kedves Torma! Megsütöttem, és nagyon jól sikerült, több recept kipróbálása után messze a Tiéd vált be legjobban! A mi ízlésünk szerint kicsit több sót kíván, meg kicsit beleragadt a jénaiba, de ezek apró mal?rök. Köszönet a receptért!

Torma

Köszönöm a visszajelzést Piroska es nagyon örülök, hogy bevált a receptem :) további kellemes kenyérsütéseket!! Én már csak vadkovászos ( természetes, éleszt? nélküli) kenyereket sütök, de minden házi kenyér szuper eredmény és a legjobb a családnak! Üdv, Torma :)

SzEmi16

Kedves Torma! :) Tegnap este,gyorsan kenyér recepte volt szükségem, így találtam meg a Lusta kenyeredet. Ami mint kiderült SZUPER döntés volt!! :) Ugyan nem rendelkezek olyan jénaival aminek teteje van, de leleményesen megoldottuk, egy tortaforma és alufólia süveg segítségével! :D És szeretném még elmondani, hogy ez az els? recept,aminél minden m?köd?tt; nem kellett semmit pluszban hozzáadni és a sütési id? sem volt több!:) Köszönöm a receptet! :)

GregorianovicsGregory

Szia kedves Torma. Új vagyok a kenyérsütéshez és ezt a receptet szemeltem ki els? áldozatomul. A baj viszont csak ott van, hogy nem rendelkezek Jénaival. Esetleg valami tipp, hogy mivel helyettesítsem?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek