Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtszósz Évi nénitől

Sajtszósz Évi nénitől
Sajtszósz Évi nénitől
7 perc / előkészület: 2 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gombás töltelékű petrezselymes raviolit készítettem, és hozzá ezt a szószt választottam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felforrósítjuk, és a liszttel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, 1 percig forraljuk, majd fokozatosan felengedjük a tejjel, folyamatos keverés mellett 2-3 percig forraljuk.
  2. Ezután beletesszük a reszelt sajtot, és tovább forraljuk a szószt, míg el nem olvad benne a sajt.
  3. Ízlés szerint tehetünk hozzá kevés mustárt és tejfölt is.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 34 928
elküldve: 5
receptkönyvben: 256
elkészítve: 33/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtmártás, sajtos besamel, mustáros satjszósz

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aranymókus
Beuska86 / aranymókus Sun, 2016-11-06 18:13

Én is megcsináltam. Mustárt nem tettem bele, helyette tettem bele füstölt sajtot. Először kicsit furcsállták, hogy ilyen darabos, mert a sajt nem olvad fel rendesen, de az ízére nem volt panasz. Elfogyott az utolsó cseppig és még kevesellték is. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2016-11-06 19:47

Nekem is ez volt vele a bajom, -hisz látszik is rajta. Agyalhatunk, hogyan lehetne krémesebbé tenni. Azért örülök, hogy az íze tetszett. :-)

2Teki
2Teki Tue, 2013-12-10 16:52

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a receptet! Ugyan én is felturbóztam egy kicsit, tettem bele parmezánt, hogy erőteljesebb íze legyen, de gondolom, ha nem egyszerű trappistából csináltam volna, egyébként is érződött volna a sajt markánsabb íze. Husi mellé szósznak fogom tálalni, amint hazaérkezik a bagázs többi tagja.
Nagyon finom lett!
Kellemes ünnepeket! :)
2Teki

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-12-11 09:58

Szia!
Köszönöm. Nagyon jó ötlet. A lényege az egésznek, hogy legyen egy hangulatod, és utána azt tegyél bele, amit te szeretsz.
Neked is kellemes ünnepeket kívánok!
Üdv: Évi néni

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Tue, 2013-06-11 14:47

Szia! Örültem ennek a receptnek, mert nem akartam zacskós sajzszószt venni, és ez jónak tűnt. A vajból duplán tettem, apróra vágott vöröshagymát tettem bele, 20 dkg kockákra vágott sonkát, kb. 7 dl tejjel öntöttem fel és 10 dkg reszelt sajt ment bele, meg fokhagymasó. Isteni lett! Köszönöm szépen! Szép napot neked! :) Üdv: Ági

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-06-11 22:07

Szia!
Örülök, hogy így feldobtad az alapötletet. Ez nekem mindig tetszik. Komplett kaja, csak egy kis tészta kell alá. Köszönöm, hogy megosztottad velem. Szép estét! Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-04-14 08:36

Ötvöztem a petrezselymes tésztát a gombapástétommal ravioli formájában és egy kis sajtszósszal felfaltam. Nagyon ott volt. Igaz, kicsit sokra sikeredett benne a sajt, de ez nem vont le semmit az élvezeti értékéből. Puszi:Vass

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-04-15 00:01

Blogodon van a recept? Mindjárt megnézem, mert meg akarom csinalni...:) puszi, kellemes hetet, jo egészséggel! T:)

235
vaj 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tej 3 dl
sajt 8 dkg
1 csipet
fehér bors 1 csipet
mustár 1 kk
tejföl 2 ek