Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alfredo szósz

Alfredo szósz
Alfredo szósz
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet David Joachim: Szószok ínyenceknek című könyvből vettük. Nagyon megtetszett, mivel sokoldalúan felhasználható, és nagyon ízletes.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finom gombához, zöldségekhez, tésztafélékhez, húsokhoz, aszalt paradicsommal is kiváló.
Ez a recept kiegészíthető, mi meg is szoktuk tenni, sáfránnyal vagy sáfrányos szeklicével, szerecsendióval vagy fehérborssal.

pH besorolás: erősen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Közepes lángon felolvasztjuk a vajat egy mély serpenyőben.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt, és főzzük 2-3 percig.
  3. Minimumra állítjuk a lángot, és beleszórjuk az előzőleg lereszelt parmezánt, és addig főzzük folyamatosan kevergetve, amíg a sajt teljesen fel nem olvad.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 54 094
elküldve: 6
receptkönyvben: 503
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtszósz

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-11-25 14:23

Most keresgeltem a sajtos szosz receptek között, es megtetszett nagyon ez az egyszerü es finomnak igerkezö valtozat (en a besamelest keszitettem eddig) - köszi, mindjart ki is probalom rakott, grillezett cukkinis tesztafelfujtomhoz, amit mara terveztem be vacsorara.

Üdvözlettel, Marti

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó Fri, 2012-03-23 19:17

Épp ezt kerestem!
Valaki az egyik receptjében írta, hogy - zacskós sajtszósz - na ezt nem, ha már csinálom akkor annak teljesen házinak kell lennie már amennyire lehet - nem tom mi van a sajtban, csak azt, hogy finom - .
Arra gondoltam valakinek biztos van a tarsolyában ilyesmi, és ezt is nálad találtam meg. ^^
Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Bár nekem most trappista sajttal kell, de így legalább az alapokat megkaptam tőled.
Üdv
Timi

Zuzu
Zuzu / Zuzu Wed, 2010-06-30 00:56

Receptkönyv szerkesztésénél kell kijelölni azaz törölni amelyekre már nem tartasz igényt,utána a lap alján beküldés gombbal fixálod.
üdv:Zuzu

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-06-29 22:30

van 2 olyan recept, amit újból és újból olvasva, rájöttem, ez nekünk nem jön be.lehet kitörölni a receptjeim közül?Éva-Anyóca

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-06-29 23:40

Azt hiszem, úgy kell, hogy kijelölöd őket, és rákattintasz a beküldésre. Remélem. Lehet, hogy jobb, ha megkérdezel még valaki mást is! Mrs Smith

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-06-29 21:48

Remek ötlet, és a pót-plussz fűszerekkel ízesebb és színesebb is,és sokrétűbben lehet használni.Köszi!Éva-Anyóca

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-02-04 22:22

Mostantól ezt ajánlom a Ricottakrémes manócipömhöz is. :-)
Amióta megkóstoltam, képes vagyok nagykanállal magában enni. :-S

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-02-02 22:03

Nem is mondtam: pont múlt héten csináltam meg ezt a szószt egy igazán szörnyüséges félkész gnocchi-hoz. Még szerencse, mert így legalább meg lehetett enni. :-D

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-01-24 00:41

Kedves KZsuzsi! Örülünk, hogy ízlett, reméljük sokféleképen tudod majd használni! További jó sütés-főzést, üdv: Mr&Mrs Smith

582
vaj 8 dkg
habtejszín 4 dl
parmezán sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint