r
Nosalty Logó

Sajtfondue

Dacota
Sajtfondue
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

516
Kalória
32.4g
Fehérje
5g
Szénhidrát
37g
Zsír
83.9g
Víz
148.3g
Koleszterin
58.4mg
Élelmi rost
958.5mg
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3091 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2335.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 516 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.1 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14013.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    5811 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    3364 mg
  • Nátrium
    4468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    503.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3091 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

  1. A sajtokat lereszeljük.
  2. Egy vastag falú lábasban gyöngyözésig melegítjük a bort, és belereszeljük a fokhagymagerezdeket, majd hozzáadjuk a sajtot.
  3. A pálinkával elkeverjük a keményítőt, és ha a sajt már felolvadt és finoman bugyog, belekeverjük.
  4. Még pár percig rotyogtatjuk, ha szükséges, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  5. Áttöltjük a fondue készülékbe, és tetszés szerinti feltétekkel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 8 p

A kedvenc turkálómban szereztem be potom összegért egy csodaszép réz fondue készletet. Nem is sejtettem, hogy az egyik legjobb fogásom - sajtszószra mindig mindenki vevő, és nincs egyszerűbb vacsora a barátoknak, mint a közösen kimártogatott fondue!

További receptek

Almaméz

Sok almád termett, vagy pont mindenki almát vásárolt a családban, és nincs kedved, időd almás pitét sütni belőle? Akkor készíts almamézet, most az őszi almákból lesz a legfinomabb!

Gréti

Meggymártás

Imádjuk a meggymártást, többek között a meggyszezont is azért várjuk minden évben, hogy lehessen frissen készíteni ezt az igazán magyaros fogást - és persze eltenni a meggyből, hogy az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek