Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes sajtmártás

Krémes sajtmártás
Krémes sajtmártás
13 perc / előkészület: 5 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A világon talán a legegyszerűbben elkészíthető sajtmártás... Tejszínesen krémes, a füstölt sajttól különleges ízű, a friss petrezselyem tökéletesen illik hozzá, de metélőhagymával is kipróbálható. Ha nem szereti valaki a füstölt sajtot, helyettesítheti bármilyen kék sajttal. Minden mártást étkezési keményítővel sűrítek, sokkal selymesebb ízt ad, mint a liszt. Sült szárnyas húsok mellé ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek.
  2. Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és ezzel sűrítjük a mártást. Ízesítjük kevés sóval, ételízesítővel (a sajtok sósak, vigyázzunk mennyit teszünk bele) és borssal.
  3. A mártást kiforraljuk (ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel/tejszínnel lazíthatjuk), majd végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 81
össznézettség: 163 716
elküldve: 18
receptkönyvben: 902
elkészítve: 37/49
Facebookon megjelent: -

szakács

RED BERRY

Mióta szakács: 2012.02.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes sajtmártás, kétsajtos sajtszósz, a világ legegyszerűbb sajtmártása

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.gerencser
zsuzsa.gerencser Thu, 2018-03-08 11:39

Most jött el az idő, hogy kipróbáljam. Életemben először böjtölök ( 3 hete, remélem kitartok húsvétig). Ez volt a legszimpatikusabb recept a mai ebédhez. Spenóttal töltött tortellinihez lesz. Szerintem nem fogok szégyent vallani! :)

george0901
george0901 Mon, 2013-03-04 23:38

Köszi a receptet, megcsináltam nagyon jó lett. Én tejjel kevertem ki a keményítőt, teljes mindegy, bárhogy jó :D Köszi!

heva2121
saláta / heva2121 Sun, 2012-10-28 10:28

az étkezési keményítőt Soha nem meleg vízzel ,kizárólag hideg vízzel /vagy egyéb hideg folyadékkal/
keverjük!!!

406
tej 2.5 dl
habtejszín 2.5 dl
trappista sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
étkezési keményítő 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint